"EEN KONINKLIJKE NEDERLANDSE BEVRIJDING!"

Hongaarse honden gered van DIERENPROEVEN beginnen een NIEUW LEVEN

Pers wordt uitgenodigd om hun eerste stapjes in Nederland mee te maken

ROTTERDAM, 13 januari 2016 /PRNewswire/ -- Beagle Freedom Project (BFP), een internationale dierenrechten organisatie, heeft de vrijlating van negen jonge beagles die werden gebruikt in laboratoriumexperimenten in Hongarije veilig gesteld. Deze beagles, liefdevol "Een Koninklijke Nederlandse Bevrijding" genoemd, hebben hun hele leven in een laboratorium doorgebracht en zijn aan gruwelijke testen onderworpen. BFP stapte in en bood aan om de honden naar Rotterdam te brengen en om ze in gezinnen in Nederland onder te brengen. Een speciaal vrijlatingsfeestje voor Alexia, Amalia, Ariane, Bernhard, Catharina, Christiaan, Floris, Maurits en Pieter is gepland.

Dit is hun VRIJHEIDS rit en pers worden uitgenodigd om getuige te zijn van hun aankomst in Nederland en de eerste momenten van een nieuw leven zonder marteling te documenteren.

Datum: vrijdag 15 januari 2016 Tijd: Ongeveer 10:00 uur, maar bel voor de exacte tijd naar +31(0)650611093

Locatie van vrijlatingsfeestje:Hond Centraal
Oostdijk 253077 CP Rotterdam

Visuals: Voormalige laboratorium beagles worden met gastgezinnen en volgers erbij bevrijd.

De negen beagles zijn tussen 8 tot 12 maanden oud en hebben hun hele leven in een kooi doorgebracht. Ze zijn bang voor normale geluiden en menselijke aanraking.

Deze lieve hondjes krijgen eindelijk het leven dat ze altijd al zouden moeten hebben gekend: liefde, snoepjes en knuffels.

Shannon Keith, oprichter van Beagle Freedom Project, verklaarde: "De wereld moet weten dat dierproeven op honden nog steeds erg wijd verspreid is, en mee moet doen om het te beëindigen. Beagle Freedom Project is vereerd om de vrijlating van deze negen beagles te kunnen ondersteunen en om ze een nieuw leven aan te kunnen bieden."


Beagle Freedom Project

CONTACT:
Monique Hanson: +31(0)650611093
monique@beaglefreedomproject.org

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234