MKB Fonds investeert in 156 jaar oude familiebedrijf Mosa Glas

MKB Fonds, de Amsterdamse investeringsmaatschappij, heeft een belang verworven in het in 1860 opgerichte Nederlandse familiebedrijf Mosa Glas.

De aandelen in Mosa Glas werden gehouden door Marcel Tinnemans (49) en zijn zuster Nicole Tinnemans samen met haar partner Wim Hekkens. Marcel zag de markt aantrekken en wilde graag een strategische investeerder aan boord halen om verdere groei te realiseren. Nicole Tinnemans en Wim Hekkens echter wilden graag hun aandelenbelang verzilveren en overdragen aan een strategische investeerder die een zelfde lange termijn horizon heeft. De familie huurde Bart Receveur van Aeternus Corporate Finance in om een geschikte investeerder te vinden.

"De interesse om in Mosa Glas te investeren was zoals verwacht groot," aldus Bart van Receveur Aeternus Corporate Finance. "We merkten dat vrijwel alle partijen die wij benaderden interesse hadden. In overleg met de familie is besloten om acht participatiemaatschappijen uit te nodigen voor een kennismaking. Deze waren allen geïnteresseerd om de gebruikelijke vervolgstappen te bezien." "Al snel was de keuze gevallen op het Amsterdamse MKB Fonds. Met hen hebben we een structuur opgezet, welke optimaal recht doet aan zowel de belangen van Nicole en Wim als uittreders als aan het realiseren van de ambitie welke wij met Mosa Glas hebben," aldus algemeen directeur Marcel Tinnemans van Mosa Glas.

Marcel Tinnenmans en MKB Fonds hebben samen in de nieuwe samenstelling nagenoeg alle aandelen van Mosa Glas. Een klein deel van de aandelen ligt bij een aantal key-personeelsleden. Over de verkoopprijs doen partijen geen mededelingen.

MKB Fonds en Mosa Glas blijken een goede match te zijn. Met MKB Fonds aan boord is niet alleen een solide investeerder aan boord met een lange termijn horizon, maar kan tevens worden gerekend op strategische adviezen met betrekking tot het verder uitbouwen van de onderneming. Daarnaast beschikt MKB Fonds over een groot netwerk, waaronder ruim 500 beleggers in haar fondsen, dat beschikbaar wordt gesteld aan de ondernemingen waarin MKB Fonds investeert.

Thomas Wals, partner van MKB Fonds: "Mosa Glas is een prachtige onderneming met een enorm rijke historie. Alle kenmerken van een succesvol en gezond familiebedrijf zijn hier aanwezig: het bedrijf zit meerdere generaties in de familie, heeft geen schulden en de familie heeft een goed onderbouwde lange termijn visie. Hierdoor sluit het perfect aan bij de visie van MKB Fonds. Wij zien dat de markt voor Mosa Glas zeer aantrekt en dragen graag bij aan het verdere succes."

Over Mosa Glas
Familiebedrijf Mosa Glas behoort met een omzet van circa EUR 20 miljoen tot de top 3 grootste onafhankelijke toeleveranciers c.q glasgroothandels van vlakglas in de Benelux. De onderneming is
toeleverancier van diverse glasproducten waaronder isolatieglas, zonwerend, brandwerend, akoestisch, gebogen en veiligheidsglas evenals speciale glassoorten waaronder design glas, screenlines en diverse op maat geassembleerde vlakglas producten.

De onderneming telt 33 vaste medewerkers en is strategisch gelegen in Limburg midden in de Benelux. De onderneming kenmerkt zich als een flexibele klantgerichte organisatie met veel technische- en marktkennis. De omzet wordt voor circa 50% in Nederland gerealiseerd en voor circa 50% in België. De onderneming heeft honderden afnemers, onder meer gevelbouwers, kozijnfabrikanten, glaszetbedrijven, interieurbouwers en handelsbedrijven. Mosa Glas onderscheidt zich doordat zij glas van alle producenten kan leveren met een breed productassortiment. Door de korte interne lijnen is Mosa Glas snel en flexibel in de leveringen.
Over MKB Fonds
MKB Fonds beheert momenteel drie gesloten fondsen, met een totaal beheerd vermogen van circa EUR 35 mln., gefinancierd door de uitgiftes van MKB Obligaties en MKB Aandelen aan particuliere beleggers. De MKB-bedrijven in deze fondsen realiseren gezamenlijk meer dan EUR 150 miljoen omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland. MKB Fonds investeert en participeert in volwassen Nederlandse MKB-bedrijven met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten.

Over Aeternus Corporate Finance
Aeternus is een onafhankelijk en toonaangevend corporate finance bedrijf in Nederland, met vestigingen in Eindhoven en Venlo. Zij begeleiden ondernemers in het top MKB en mid-corporate segment bij fusies en overnames, participaties en bedrijfsfinanciering en zijn expert op het gebied van bedrijfswaardering en value-management. Aeternus heeft meer dan 15 jaar ervaring in Corporate Finance en ruim 300 trajecten succesvol begeleid vanaf de start in 2006.

http://www.mkb-fonds.nl
http://www.mosaglas.com
http://fd.nl/ondernemen/1118032/scooterfabrikant-agm-vindt-nieuwe-geldschieter
https://mkb-fonds.nl/derde-fonds-van-mkb-fonds-mkb-mixfonds-iii-volledig-intgetekend/

Noot voor de redactie
Voor meer informatie of interviews kunt u rechtstreeks contact opnemen met:
Naam: Thomas Wals (MKB Fonds)
Telnummer: 06 - 29 03 38 43
E-mail: t.wals@mkb-fonds.nl

Naam: Marcel Tinnemans (Mosa Glas)
Telefoonnummer: 06 - 51 42 12 26
E-mail: info@mosaglas.com

Naam: Bart Receveur (Aeternus Corporate Finance)
Telefoonnummer: 06 - 83 60 69 79
E-mail: b.receveur@aeternuscompany.nl

MKB Fonds

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234