ASX genoteerd Holista en Zwitserse bakkerij-ingrediëntenspecialist Veripan: doorbraak in formules voor het produceren van clean label witbrood met laagste glycemische index (GI)

PERTH, Australië, KUALA LUMPUR, Maleisië en ZURICH, 12 januari 2016 /PRNewswire/ -- Het Australische beursgenoteerde bedrijf Holista CollTech Limited [http://www.holistaco.com/] maakte vandaag een mondiale wetenschappelijke doorbraak bekend, gevalideerd door een toonaangevende universiteit in Sydney. Het gaat om een mengsel van natuurlijke ingrediënten dat een hoge bloedsuikerspiegel, veroorzaakt door het consumeren van witbrood en andere bakkerijproducten, aanzienlijk vermindert.

De universiteit verrichtte de laatste klinische studie in december 2015 samen met het in Zwitserland gevestigde biotechnologische bedrijf Veripan AG [http://veripan.com/], Europa's grootste onafhankelijke leverancier van gespecialiseerde bakkerij-ingrediënten.

De studie bevestigt dat witbrood vermengd met Holista's gepatenteerde GI Lite formule - gemaakt van okra-, dhal- (linzen), gerst- en fenegriekextracten - en Veripan's natuurlijke zuurdesem PANATURA® [http://www.panatura.com/] een waarde van 53 heeft op de glycemische index (GI), het laagste niveau dat wereldwijd ooit is bereikt door een clean label witbrood.

Holista en Veripan zullen PANATURA® GI gezamenlijk distribueren en cliënten zo in staat stellen om ʹs werelds eerste clean label laag-GI witbrood, of "diabetesbrood", op de markt te brengen. De twee bedrijven zullen zich als eerst richten op Australië, gevolgd door Europa, Noord-Amerika, China, India en de rest van Azië. De mondiale markt voor witbrood is US$ 170 miljard waard.

PANATURA® GI zorgt voor slechts een marginale stijging in productiekosten en maakt ongeveer 5 a 7% uit van de uiteindelijke formule.

Volgens experts in volksgezondheid zorgt de toenemende consumptie van op witte bloem-gebaseerde producten voor een "metabool syndroom"-epidemie, gekenmerkt door overgewicht, diabetes en hartziekten.

GI is een indicator van verschillende koolhydraat bevattende voedingsmiddelen die kunnen zorgen voor een verhoogde bloedsuikerspiegel. GI-waarden worden onder meer gemeten door middel van klinische studies die door slechts enkele voedingsonderzoekers wereldwijd worden uitgevoerd.

"Dit is een grote doorbraak op een moment van toenemende bezorgdheid omtrent hoge bloedsuikerspiegel door toegenomen consumptie van verwerkt voedsel, waaronder brood, pizza en noedels", aldus Dato' Dr. Rajen Marnicka, Voorzitter en CEO van Holista. "Nu kunnen consumenten, voor het eerst, gezondere keuzes maken die niet ten koste gaan van smaak of kwaliteit."

Mr. Meiert J. Grootes, Voorzitter van Veripan, licht toe: "Als een expert in de bakkerijbranche kan ik met overtuiging zeggen dat dit de beste uitvinding is sinds het gesneden brood. Met de expertise van Holista en onze zakelijke netwerken willen we dit revolutionaire ingrediënt beschikbaar maken voor voedselproducenten wereldwijd."

Voor meer informatie:

www.holistaco.com [http://www.holistaco.com/] www.veripan.com [http://www.veripan.com/] www.low-gi.net [http://www.low-gi.net/]

Corporate Affairs & Business Opportunities Dato Dr Rajen M: rajen.m@holistaco.com [mailto:rajen.m@holistaco.com]General Enquiries: enquiries@holistaco.com [mailto:enquiries@holistaco.com]Media Enquiries: rachaeldefoe@wer1.net [mailto:rachaeldefoe@wer1.net]


Holista Colltech


CONTACT: Sheryl Sim, +65-6737 4844, sheryl@wer1.net


Web site: http://www.holistaco.com/http://www.veripan.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234