Medewerkers belastingdienst geven inzicht in implementatie BEPS bij Bloomberg BNA en Baker & McKenzie Global Transfer Pricing Conference in Parijs, 14-15 maart 2016

ARLINGTON, Virginia en PARIJS, 12 januari 2016 /PRNewswire/ -- Bloomberg BNA en Baker & McKenzie kondigden vandaag aan dat hun vierde jaarlijkse Global Transfer Pricing Conference, in samenwerking met het Tax Management Education Institute, van 14-15 maart in Parijs zal worden gehouden. Dit evenement brengt medewerkers van de OECD en overheid uit belangrijke OECD- en niet-OECD-landen bijeen, samen met toonaangevende experts op het gebied van verrekenprijzen uit de zakelijke gemeenschap, om updates en inzicht te geven over de implementatie van de eindrapporten van het OECD over Grondslaguitholling en Winstverschuiving (Base Erosion and Profit Sharing - BEPS), die op 5 oktober 2015 werden vrijgegeven. Het congres vindt plaats in de Westin Paris Vendome en informatie over en registratie voor het evenement vindt u hier [http://www.bna.com/2016-global-transfer-pricing-paris].

"Nu de OECD het uiteindelijke BEPS Actieplan heeft vrijgegeven, moeten deelnemers begrijpen hoe landen deze acties invoeren en hoe dit van invloed zal zijn op hun bedrijven", zei Molly Moses, Transfer Pricing Editor voor Bloomberg BNA Tax & Accounting. "Wij zijn blij dat wij een belangrijke groep nationale overheidsofficials, afgevaardigden van multilaterale organisatie en branche-experts samen kunnen brengen om uit de eerste hand inzicht te geven, samen met actiegerichte informatie over deze actuele kwestie die van invloed zal zijn op multinationale bedrijven".

"Bedrijven ervaren al de uitdaging rondom verrekenprijzen, op basis van nieuwe concepten die zijn geïntroduceerd door de OECD-G20 rapporten van oktober 2015," zei Caroline Silberztein, Chair van Baker & McKenzie afdeling Global Transfer Pricing. "Bepaalde landen zoals China herzien hun regelgeving rond verrekenprijzen om datgene te implementeren wat door velen wordt gezien als een verandering van richting in het wereldwijde paradigma van verrekenprijzen. Verrekenprijzen worden steeds ingewikkelder, met meer druk vanuit de OECD en het groeiende belang van de Verenigde Naties en de Europese Commissie op dit gebied. Voor bedrijven is het nog belangrijker om bij te blijven en waarschijnlijke ontwikkelingen te voorzien."

Het congres zal sessies bevatten over belangrijke onderwerpen uit de eindrapporten van de BEPS-richtlijnen, waarbij deelnemers worden voorbereid om per land te rapporteren, de herziene richtlijnen over risico's van de OECD, en winst en beoordeling van technologisch immateriële vaste activa, en onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, sales- en marketingactiviteiten, en winstverdeling.

Het congres zal geopend worden met een toespraak door Pascal Saint-Amans, Directeur van het Centre for Tax Policy and Administration van de OECD. Andere bevestigde sprekers zijn:-- Marlies de Ruiter, Hoofd van de afdeling Tax Treaty, Transfer Pricing
and Financial Transactions, OECD Center for Tax Policy and
Administration
-- Melinda Brown, Adviseur Transfer Pricing, OECD
-- Michael Lennard, Chief, International Tax Cooperation Section, Verenigde
Naties, Departement Economische en Sociale Zaken
-- Michael McDonald, Financieel econoom, Office of Tax Policy, United
States Treasury
-- Liu Ping, Director of Tariff and Trade Affairs, World Customs
Organization
-- Séverine Grüber, Econoom, kwesties omtrent verrekenprijzen en
bilaterale belastingen, Swiss Federal Department of Finance
-- Carlos Perez-Gomez Serrano, Head of Transfer Pricing, Mexican Tax
Administration Service
-- Ivonete Bezerra de Souza, Hoofd van de International Taxation Division,
Brazil
-- Holly McClellan, Global Transfer Pricing Leader, GE Capital
-- Sandra Esteves, Directeur, Global Transfer Pricing, GEM, SABIC Capital
B.V.
-- Massimo Di Cesare, Group Head of Tax, Richemont International SA
-- Bas van der Goorbergh, Vice President, International Tax, Hewlett
Packard Enterprise
-- Yuliya Logunova, European Tax Manager, Rakuten Europe
-- Béatrice Deshayes, Senior Vice President, Tax, LVMH
-- Matthew Frank, Senior Tax Counsel, Transfer Pricing, General Electric
Company
-- Mauricio Reyes, Head of Tax, Degrémont
-- Massimiliano Guerra, Financial Special Projects Manager, Saipem

Gelijktijdig met het Global Transfer Pricing- congres vindt de Bloomberg BNA Introduction to Transfer Pricing Seminar plaats, een praktische en interactieve tweedaagse cursus met uitgebreide workshopsessies waarin oplossingen voor problemen rond verrekenprijzen waarmee multinationals te maken hebben worden onderzocht.

Informatie over en registratie voor beide evenementen vindt u hier [http://www.bna.com/2016-global-transfer-pricing-paris].

Over Bloomberg BNA

Bloomberg BNA, een volle dochteronderneming van Bloomberg, is een toonaangevende bron van juridische en zakelijke informatie en informatie over regelgeving voor professionals. Haar netwerk met meer dan 2500 verslaggevers, correspondenten en toonaangevende praktijkdeskundigen levert expertanalyse, nieuws, praktijkgerichte tools en richtlijnen - de informatie die voor professionals het belangrijkst is. De toonaangevende verslaggeving van Bloomberg BNA omvat een groot aantal juridische praktijkgebieden, waaronder belasting & boekhouding, arbeid & werk, intellectuele eigendommen, bankzaken & aandelen, arbeidsvoorwaarden, gezondheidszorg, privacy- & dataveiligheid, personeelszaken en milieu, gezondheidszorg & veiligheid.

Over Baker & McKenzie

Baker & McKenzie werd opgericht in 1949 en is een van de grootste advocatenkantoren ter wereld, en geldt als raadgever voor de meest dynamische en succesvolle bedrijven ter wereld met onze 12.000 medewerkers in 77 kantoren in 47 landen. Het bedrijf staat bekend om haar internationale perspectief, diepgaande bekendheid met de plaatselijke taal en bedrijfscultuur, ongekende inzet voor uitmuntendheid en klantenservice van wereldklasse. De afdeling Global Transfer Pricing van Baker & McKenzie heeft meer dan 200 advocaten en economen in dienst die innovatief en commercieel pragmatisch advies en bijstand geven over ontwerp, implementatie en verdediging in de verschillende markten. ( [http://www.bakermckenzie.com/]www.bakermckenzie.com [http://www.bakermckenzie.com/])

Over Tax Management Educational Institute

Tax Management Educational Institute (TMEI) is een onafhankelijk educatief bedrijf dat is opgericht door Tax Management, Inc., a dochteronderneming van The Bureau of National Affairs, Inc. TMEI zet zich volledig in voor het uitvoeren van verantwoordelijke, professionele seminars en congressen van de hoogst mogelijke kwaliteit over zaken als belastingbeleid en -praktijken, en de financiering van aanverwante academische activiteiten.


Bloomberg BNA; Baker & McKenzie


CONTACT: CONTACTPERSOON: Bloomberg BNA Contact: David Peikin,703.341.5900, dpeikin@bna.com | Baker & McKenzie Contactpersoon: MichaelEvans, +44 207 919 1731, michael.evans@bakermckenzie.com


Web site: http://www.bakermckenzie.com/http://www.bna.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234