Zonne-energie project 'Zon op Museon' voor wijkbewoners

Zon op Museon voor de buurt

Het Museon in Den Haag heeft haar dak gratis ter beschikking gesteld voor het initiatief uit het Statenkwartier, om 208 zonnepanelen te plaatsen. 'Buurt Energie Statenkwartier' (BES) initieerde met partner 'Zon op Nederland' de coöperatie 'Zon op Museon'. Dit is een collectief zonne-energie project voor en door wijkbewoners die geen (of niet genoeg) zonnepanelen op eigen dak kunnen plaatsen.

Uitnodiging voor de pers
Op zondag 17 januari 2016 om 14.00 uur worden de zonnepanelen officieel in gebruik gesteld door Joris Wijsmuller, wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur van de gemeente Den Haag.

De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden graag via ldjong@museon.nl

Buurt voor duurzaam
In april j.l. ging de verkoop van start. Afgelopen december waren alle panelen verkocht en geplaatst. Bij vele wijkbewoners bleek het plan om samen met buurtgenoten eigen stroom op te wekken aan te slaan. Inmiddels is er zelfs een wachtlijst voor nader te vinden zonnedaken in de wijk.

Meer informatie: zonopmuseon@gmail.com

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Via educatieve en attractieve tentoonstellingen wil het museum met een zo'n breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen door middel van kennisoverdracht op het gebied van natuur, milieu, klimaat, energie en duurzaamheid.

Samenwerking
De coöperatie 'Zon op Museon' is een initiatief van 'Buurt Energie Statenkwartier' (BES) in samenwerking met 'Zon op Nederland' en de gemeente Den Haag.

Museon
Stadhouderslaan 37
2511 HV Den Haag
www.museon.nl

Voor meer informatie: Rob de Winter, communicatiemanager (tel. 06 1090 5384 / email rdwinter@museon.nl)

Museon
Stadhouderslaan 37
2511 HV Den Haag
www.museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234