Limonadeglazen Suske en Wiske brengen 2.000 euro op

60 jaar oude glazen gewild bij verzamelaars

Gisterenavond hebben 5 limonadeglazen met de afbeeldingen van Suske en Wiske tijdens een veiling bij online veilinghuis Catawiki bijna 2.000 euro opgebracht. Volgens Jacques Pels, Suske en Wiske expert bij Catawiki, gaat het om bijzondere glazen. ''De glazen zijn in 1954 uitgebracht door de gebroeders Weytjens, jamfabrikant uit Lint (Belgie). Ze bedachten dat de jam (Bene luck) beter zou verkopen als er op de jamglazen afbeeldingen van Suske en Wiske zouden staan. Het glas werd echter gemaakt van veel te dun glas, waardoor de meeste van deze glazen in de afgelopen 60 jaar zijn gesneuveld. Tegenwoordig zijn deze zeldzame glazen misschien wel de meest gezochte Suske en Wiske items die er bestaan''.

Jerom
De tekeningen op de glazen zijn ontworpen door Willy Vandersteen. Normaal werden in die tijd voor reclame-uitingen vaak bestaande tekeningen gebruikt, maar voor deze limonadeglazen maakte Vandersteen unieke ontwerpen. Dat maakt ze voor verzamelaars nog interessanter. ''Op de glazen die gisteravond zijn geveild zijn de afbeeldingen te zien van Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Sus Antigoon. Het enige glas dat gisterenavond ontbrak was die met de afbeelding van Jerom. Het is extreem moeilijk om de 6 glazen in perfecte staat bij elkaar te vinden'', aldus veilingmeester Pels

Suske en Wiske veiling
De glazen werden gisteravond geveild tijdens een grote Suske en Wiske veiling bij Catawiki met meer dan 200 zeldzame albums, originele tekeningen en curiosa van Suske en Wiske. Naast de glazen was er ook een hoge opbrengst voor een originele pagina van het album 'Het mini Mierennest' (1967). De door Willy Vandersteen getekende pagina bracht bijna 1.400 euro op. Ook een eerste druk van het album Rikki en Wiske uit 1946 haalde een mooie opbrengst. Ondanks dat het album niet in al te beste staat meer verkeerde wisselde het album toch voor 1.250 euro van eigenaar.

De resultaten van de veiling zijn te bekijken via www.catawiki.nl/vandersteen

Voor vragen kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
Tel: +31 655847934
email: mark@catawiki.nl

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234