Wereldwijd partnerschap: Dirk Nowitzki wordt merkenambassadeur voor Bauerfeind

ZEULENRODA, Duitsland and HAARLEM, Nederland, January 7, 2016 /PRNewswire/ --Voortaan werken Dirk Nowitzki en Bauerfeind AG samen: De basketbalsuperster wordt wereldwijd merkenambassadeur van het familiebedrijf met vestiging in Zeulenroda (Thüringen). Dirk Nowitzki is al lang vertrouwd met de producten van Bauerfeind.   
"Ik ken en waardeer de producten van Bauerfeind sinds vele jaren", zegt Dirk Nowitzki. "Ik moet op mijn lichaam kunnen vertrouwen. Bauerfeind ondersteunt mij daarbij. De producten zijn van topklasse."
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160107/320012 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160107/320013 )

Voor Bauerfeind, fabrikant van medische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld bandages voor knie, spronggewricht en rug, is Dirk Nowitzki de eerste prominente merkenambassadeur. De 37-jarige internationale superster van Frankische herkomst en de wereldwijd actieve Bauerfeind AG gaan langdurig samenwerken.
"Dirk Nowitzki moet niet worden overtuigd van onze producten. Hij staat ondanks zijn uitstekende prestaties met beide voeten op de grond - dat is wat hem volgens mij tot een ideale merkenambassadeur maakt. Ik verheug mij echt op deze samenwerking", aldus prof. Hans B. Bauerfeind, voorzitter van het bestuur. De 75-jarige behoort tot de derde generatie die dit in 1929 opgerichte familiebedrijf met ongeveer 2.000 medewerkers leidt. Zijn zoon Thomas Bauerfeind (41) is financieel directeur, zijn dochter Beatrix Bauerfeind-Johnson (36) is in de raad van toezicht actief.
Bauerfeind heeft een naam in de internationale sport: sinds 2002 zijn bandages, braces, orthopedische steunzolen en medische compressiekousen van het bedrijf uit Zeulenroda in gebruik bij grote evenementen zoals Olympische Spelen. Overal ter wereld vertrouwen topsporters op de kwaliteit van de meermaals onderscheiden producten, die uitsluitend in Duitsland worden geproduceerd. Ook de topteams van de Duitse Bundesliga voor basketbal en voetbal maken gebruik van de medische hulpmiddelen van Bauerfeind.  
"We willen met Dirk Nowitzki nieuwe wegen gaan en laten zien welke goede diensten onze producten leveren - zowel in het leven van iedere dag als bij de sport", verklaart Thomas Bauerfeind. In maart start de nieuwe campagne waarin Dirk Nowitzki voor het eerst als merkenambassadeur zal te zien zijn.  
- Cross reference: Picture is available at AP Images (http://www.apimages.com)-
Zeulenroda-Triebes, 7 januari 2016
Over Bauerfeind AG 
Bauerfeind AG uit Zeulenroda (Thüringen) produceert bandages, braces, medische compressiekousen en orthopedische steunzolen. Het best bekende product is de voor het eerst in 1981 beschikbare GenuTrain - het origineel onder de moderne kniebandages en met zijn werkingsprincipe het voorbeeld voor alle daaropvolgende actieve bandages.  
Bauerfeind behoort tot de marktleiders van de branche en is internationaal georiënteerd: in het bedrijf werken in totaal ongeveer 2.000 mensen. De hoofdzetel is in Duitsland gevestigd, bovendien heeft het bedrijf dochterondernemingen in meer dan 20 landen. De hoogwaardige producten zijn "Made in Germany" en zijn vaak onderscheiden voor hun werking en design.
"Motion is Life" aldus het motto van de onderneming. Competentie, streven naar succes en teamgeest zijn waarden waar Bauerfeind volledig achter staat. Het is dan maar een kleine stap naar het steunen van sportactiviteiten op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Overal ter wereld vertrouwen topatleten op de uitstekende kwaliteit van bandages, braces, therapeutische compressiekousen en orthopedische steunzolen: sinds 2002 zijn Bauerfeind-producten in gebruik bij Olympische Spelen. Bovendien ondersteunt Bauerfeind in Duitsland verenigingen in diverse takken van sport, o.a. de THW Kiel (handbal), Alba Berlijn (basketbal), FC Schalke 04 of VfL Wolfsburg (beide voetbal) en ondersteunt veelbelovende jonge talenten zoals bijvoorbeeld de langeafstandsloopsters Anna en Lisa Hahner.
Waar topsporters op vertrouwen, kan iedereen in het dagelijks leven gebruiken: in de medische speciaalzaken worden Bauerfeind-producten voor iedereen aangeboden.
Meer informatie 
http://www.bauerfeind.nl

 
CONTACT BENELUX 
EmptyBreak:MARKER 
A.J. Dieleman 
Managing Director 
Bauerfeind Benelux B.V 
Waarderveldweg 1 
NL - 2031 BK Haarlem 
Tel: +31-(0)23-5319427 
E-Mail: info@bauerfeind.nl  


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160107/320012http://photos.prnewswire.com/prnh/20160107/320013


Bauerfeind AG

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234