MKB-Nederland helpt toeleveranciers failliete ketens

MKB-Nederland wil toeleveranciers die in liquiditeitsproblemen komen door het faillissement van V&D en Macintosh Retail helpen bij het zoeken naar een oplossing. Deze ondernemers kunnen zich melden via een aparte banner op de website www.mkb.nl. MKB-Nederland mikt op een collectieve aanpak met behulp van de banken. Rabobank, ABN AMRO en ING hebben al positief gereageerd.

De ondernemersorganisatie heeft banken gevraagd om een centrale aanpak per bank. MKB-Nederland denkt aan een speciale 'desk' bij iedere bank die in 1 tot 2 dagen een tijdelijke kredietfaciliteit kan beoordelen en ondernemers in problemen kan helpen. MKB-Nederland staat voor iedere andere collectieve oplossing open.

MKB-Nederland is zeer begaan met de omvangrijke faillissementen in de winkelstraten, zegt directeur Leendert-Jan Visser. "De impact is groot, voor de bedrijven zelf, het personeel en het straatbeeld. Maar er is nog een kwetsbare groep die meegesleept dreigt te worden, namelijk de mkb-leveranciers van de failliete winkels. Hun rekening wordt niet meer betaald, en zonder extra (tijdelijke) liquiditeitsruimte dreigt voor hen hetzelfde lot als hun afnemer."

Visser wijst erop dat banken en MKB-Nederland de afgelopen jaren gezamenlijk hebben bewezen veel financieringsproblemen het hoofd te kunnen bieden. Hij gaat er dan ook in deze specifieke situatie uit van een constructieve houding van de banken.

Meer informatie:
Mieke Ripken (woordvoerder)
070-3490 395 / 06-1135 1727
ripken@vnoncw-mkb.nl

Afdeling Communicatie VNO-NCW MKB-Nederland
070-3490 167

MKB-Nederland

plaats:
Den Haag
website:
http://www.mkb.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234