Verhuizers en bouwvakkers koken tijdens Horecava 2016 op Foodsy-stand

Als vervolg op 'Foodsy, het restaurant zonder personeel' introduceert FNV Horeca 'Foodsy, de stand zonder horecapersoneel ' tijdens de Horecava 2016.

Tijdens deze vakbeurs nemen heftruckchauffeurs, bouwvakkers, secretaresses en verhuizers het tegen elkaar op wie de lekkerste rouleau, quiche, empanada of risolles kan bereiden. Twee keer per dag strijden deze niet-horecaprofessionals tijdens een heuse kookwedstrijd op de Foodsy-stand om de eer, onder leiding van topkok Edwin Sander die eerder ook betrokken was bij restaurant Foodsy. Het publiek van de Horecava bepaalt - na het proeven van de bereide gerechten - wie er gewonnen heeft.

Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca: "Horecawerkgevers moeten onze horecatoppers koesteren. Om ze te behouden voor de sector en om horecagasten kwaliteit te bieden. Gebeurt dit niet, dan is de kans groot dat de horeca verandert in een schaftlokaal met niet gekwalificeerd personeel, ontevreden klanten en dalende omzetten."

FNV Horeca vraagt óók op de Horecava 2016 aandacht voor een eerlijke beloning en goede arbeidsvoorwaarden voor alle koks, kelners en kamermeisjes in de horeca. Dit doet de vakbond zowel met activiteiten op de Foodsy-stand als met reclameposters op de toiletten van het gehele RAI-gebouw.

Horecapersoneel is onmisbaar
Horecapersoneel is onmisbaar, zo toonde het restaurantexperiment Foodsy van afgelopen najaar aan. Bij afwezigheid van horecapersoneel moesten gasten toen zelf voor kok, ober, barman en afwasser spelen wat uitliep op een complete chaos (zie Foodsy-filmpje op www.horecapersoneelisonmisbaar.nl).

Petitie aanbieden aan werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland
Bij de ontknoping van het restaurantexperiment Foodsy riep FNV Horeca gasten en horecamedewerkers op een petitie te ondertekenen. Hiermee steunde men de acties van de vakbond voor een eerlijke beloning en goede arbeidsvoorwaarden voor het horecapersoneel. Donderdag 14 januari, de laatste dag van de Horecava, wil FNV Horeca de ingezamelde handtekeningen aan werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland aanbieden. Met het doel om weer met elkaar aan tafel te gaan en te komen tot collectieve afspraken.

Er is al bijna twee jaar geen cao meer voor de horeca en de laatste loonsverhoging voor het personeel dateert uit 2013, ondanks continue stijging van de horecaomzetten.

FOODSY OP HORECAVA 2016 (11-14 januari 2016):
Standnummer 01.370
Kookwedstrijden: elke dag om 12.00 uur en 14.30 uur

Voorzitter Ben Francooy van FNV Horeca is tijdens de Horecava aanwezig en is gaarne bereid tot het geven van interviews en informatie over het werken in de horeca.
Hij is bereikbaar via de afdeling persvoorlichting van FNV Horeca: 06-51694544.

Bijlagen: de Horecava-toiletposters van FNV Horeca

FNV Horeca

plaats:
Almere

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234