Verkiezing "hond van het jaar 2015" op zondag 10 januari

De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken is in de Nederlandse hondenwereld. Zondag 10 januari is 'De Flint' in Amersfoort het toneel van en voor de crème de la crème van de stamboomhonden uit Nederland. Deze honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek.

De Hond van het Jaar Show kent geen open inschrijving, maar de honden moeten zich door het jaar heen kwalificeren. Kwalificeert een hond zich, dan worden de eigenaren uitgenodigd de honden in te schrijven voor de Hond van het Jaar Show.

Op de hond van het jaar show worden honden beoordeeld door keurmeesters die niet alleen kijken of de hond voldoet aan de rasstandaard, maar ook of deze vitaal is, en "fit for function". Het zal duidelijk zijn dat alleen honden die hieraan kunnen voldoen uiteindelijk voorop komen te staan.

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van alle andere tentoonstellingen, niet alleen doordat hier de top van de stamboomhonden in Nederland aanwezig zijn, maar ook door de wijze waarop de honden aan het publiek worden getoond.
Het is traditie dat de eigenaren zich feestelijk kleden voor deze show en de honden tip-top worden gepresenteerd. Dat gebeurt op een podium, goed te zien voor iedere bezoeker en de honden laten het gangwerk zien op de catwalk. Net als de honden zien ook de eigenaren en keurmeesters er op hun best uit. De techniek - in de vorm van spotlights en moderne muziek - draagt bij aan de feestelijke stemming.

Een hond die zich in deze "bijzondere" omstandigheden goed kan presenteren geeft daarmee niet alleen zijn schoonheid en vitaliteit aan, maar ook zijn of haar stabiele karakter.

Aanstaande zondag 10 januari vindt de verkiezing van de hond van het jaar 2015 plaats.
Locatie: 'De Flint' Amersfoort
Aanvang: 12:00 uur (zaal open 11:00 uur)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rony Doedijns, directeur van de Raad van Beheer. Mobiel 06 30 59 89 17, email rony@raadvanbeheer.nl.
Fotografie: KynoWeb

Raad van Beheer Op Kynologisch Gebied in Nederland

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.raadvanbeheer.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234