Nederlandse Kampioenschappen voor volièrevogels 2016

Binnen de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) en de Algemene Nederlandse Bond van Vogelliefhouders (ANBvV) zijn 30.000 liefhebbers van volièrevogels georganiseerd. Beide bonden organiseren voor het eerst gezamenlijk deze grootse vogelshow, die daarmee met recht de titel Nederlands Kampioenschap mag dragen. Dit hoogtepunt trok jaarlijks al vele duizenden vogels en bezoekers, en de verwachting is dat nu deze samenwerking een feit is, de allure van de show nog groter zal zijn!

De tentoonstelling "VOGEL 2016" wordt van donderdag 14 tot en met zondag 17 januari a.s. gehouden in de Americahal te Apeldoorn. Gezien het bijeen gebrachte aantal vogels (wij verwachten er ruim 16.000) en het feit dat e.e.a. al sinds 1999 in deze stad gehouden wordt, mag Apeldoorn zich dan met recht dé vogelstad van Nederland noemen. Door de centrale ligging en gemakkelijke bereikbaarheid (ook met openbaar vervoer) hoeft afstand geen bezwaar te zijn om deze unieke vogelshow te bezoeken.

In de periode van oktober tot en met december worden in Nederland ongeveer 500 plaatselijke en regionale vogeltentoonstellingen gehouden. Het is de gewoonte dat de hoogst uitverkoren vogel(s) later in het seizoen wedijveren met andere toppers uit heel Nederland. De meest bijzondere, mooiste en kleurrijkste vogels zullen daarom een gooi doen naar het kampioenschap.

Ruim 13.000 wedstrijdvogels van de hoogste kwaliteit en ingezonden door zo'n 1.450 inzenders uit geheel Nederland zijn te bewonderen. Er is een aparte competitie voor jeugdleden.
Daarnaast zijn er ca. 3.000 vogels te koop in een grote verkoopklasse.

Niet alleen het aantal vogels is indrukwekkend, ook de variatie in kleur en zang is groot.
Vele soorten zijn er te bewonderen. Onder andere kanaries, parkieten, papegaaien, kleinere tropische vogels, exotische duifjes, kwartels, alsmede Europese vogels ... ze zijn in ruime mate te zien en te horen.
Stands van leveranciers van vogelvoeders en allerhande toebehoren, waaronder fraaie vogelverblijven, maken deze Nederlandse Kampioenschappen compleet. Ook voorlichting over het houden van vogels is een belangrijk aandachtspunt en er is veel documentatie aanwezig.

"VOGEL 2016" is het evenement voor de vogelliefhebber en daarom "the place to be". Omdat de kwaliteit van de in Nederland gekweekte vogels alom bekend is in Europa, kunnen we ook dit jaar rekenen op bezoekers uit alle delen van Europa.
Naar verwachting zal de show door 11.000 bezoekers worden bezocht.

"VOGEL 2016" wordt van donderdag 14 t/m zondag 17 januari gehouden in de Americahal,
Laan van Erica 50 te Apeldoorn.

Openingstijden:
Donderdag 14 jan. 11.00-17.00 uur
Vrijdag 15 jan. en zaterdag 16 jan. 10.00-17.00 uur
Zondag 17 jan. 10.00-16.00 uur

Toegangsprijzen:
Volwassenen Euro 8,00
Uitgebreide catalogus Euro 7,00
Kinderen tot 12 jaar Euro 4,00

Zie ook www.nbvv.nl

Informatie voor de redacties:

Verdere informatie over VOGEL 2016 is te verkrijgen bij:

Bondsbureau Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers
t.a.v. H. van der Stroom - hoofd bondsbureau
Postbus 74
4600 AB te Bergen op Zoom
Tel.: 0164-235007 / Fax: 0164-239020
E-mail: hansvanderstroom@nbvv.nl

Informatie voor de media, waaronder een factsheet, logo's en HiRes fotomateriaal, is via het bondsbureau beschikbaar. Voor uw gemak is e.e.a. eenvoudig te downloaden op www.nbvv.nl/pers

De contactpersoon voor media tijdens openingsdagen is Dhr. A. Zomer, dan evenals Dhr. v.d. Stroom, telefonisch bereikbaar onder nr. 055-3668100.

Bondsbureau NBvV

plaats:
Bergen op Zoom
website:
http://www.nbvv.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234