Levensechte reisbeleving thuis met 'Virtual Gorilla app'

Wereldprimeur op Vakantiebeurs: eerste virtuele reisbrochure

Het Nederlandse bedrijf Matoke Tours lanceert op de Vakantiebeurs 2016, als eerste reisorganisatie ter wereld, een virtual reality reisbrochure. Met 'Virtual Gorilla' waant de consument zich virtueel op safari in Oeganda. De app creëert een nieuwe vorm van digitale oriëntatie door de consument thuis al levensechte reisbelevingen voor te schotelen.

De app bestaat uit zes virtuele hoofdstukken die een prachtige indruk geven van een rondreis door Oeganda. Zo ga je Gorilla's tracken in het Bwindi regenwoud, bewonder je Oeganda vanuit een luchtballon en zijn er safari's over land en over water. Ook ontmoet je 'Big Sam', de gids die je reis begeleidt, en verken je de lodges waar wordt overnacht.
'Virtual Gorilla' komt het best tot zijn recht met een virtual reality bril (Samsung Gear VR) of met een kartonnen bril (Google cardboard) waar de smartphone ingeschoven wordt. Volgens Paul Gevers, directeur van de Bossche reisonderneming, biedt de app in combinatie met de bril veel voordelen voor de consument:"Vakantiegangers oriënteren zich voornamelijk online, met deze app zijn we beter dan ooit in staat de kracht en emotie van ons product aan de consument over te brengen. Thuis kunnen consumenten componenten uit onze rondreizen ervaren, en zodoende beter bepalen welke excursies en landen ze willen boeken."

Eerst op Android, techniek iOS volgt later dit jaar
De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor Androidgebruikers. iPhone gebruikers moeten nog even geduld hebben, de techniek van iOS is nog niet afdoende. De verwachting is dat later dit jaar (februari/maart) ook Applegebruikers kunnen beschikken over de app. Wel heeft Matoke Tours de 360° video's geïmplementeerd op een speciaal platform waarmee Apple gebruikers toch de video's kunnen ervaren.

Virtueel op gorilla tracking tijdens de vakantiebeurs!
Bezoekers aan de vakantiebeurs in Utrecht (13 t/m 17 januari) kunnen bij de jungle van Matoke Tours virtueel op gorilla tracking gaan. Na de virtuele tracking krijgt de bezoeker een gorilla certificaat uitgereikt, naar voorbeeld van het échte certificaat dat men in Afrika ontvangt na een tracking. Het certificaat wordt uitgereikt door de Oegandese gids 'Big Sam'. Dit is de gids die ook de virtuele safari begeleidt in de app!

Het idee voor de virtuele reisbrochure ontstond in mei 2015 toen twee Nederlandse filmmakers van het Amsterdamse productiebedrijf VR Gorilla samen met Matoke Tours de regenwouden van Oeganda introkken, om er te filmen met speciale 360-graden camera's.

*Meer achtergrondinformatie, 360 video's, en het downloaden van de app: http://www.matoketours.nl/virtuele-brochure


Noot voor redactie
Beeldmateriaal downloaden? http://www.matoketours.nl/virtuele-brochure/beeldm...

App downloaden en meer achtergrondinformatie? http://www.matoketours.nl/virtuele-brochure

Uitnodiging persdemo op vakdag Vakantiebeurs
Op dinsdag 12 januari demonstreert Matoke de ' Virtual Gorilla App' aan de pers. U bent tussen 10.00 en 17.00 van harte welkom in Hal 2 op stand C032.

Ook op 13, 14, 15, 16 en 17 januari geeft Matoke Tours demo's voor de pers tijdens de consumentendagen. Op die momenten zijn de reacties van de consumenten op het project goed te zien, filmen en fotograferen. Idem Hal 2, stand C032.

Aanmelden: Lisa Repkes, marketing- en communicatiemanager Matoke Tours
073-6123364 of 06-30 03 50 49. lisa@matoketours.nl

Paul Gevers, oprichter Matoke Tours en ontwikkelaar Virtual Gorilla
073-6123364 of 06-28 94 98 33. paul@matoketours.nl

Over Matoke Tours
Matoke Tours (www.matoketours.nl) is een nichespeler in de markt voor Afrika reizen en gespecialiseerd in deze bestemmingen: Oeganda, Tanzania, Madagascar, Malawi, Zambia, Zanzibar en Rwanda. Matoke Tours bestaat sinds 2002, is een Nederlandse bedrijf en we houden kantoor in 's-Hertogenbosch maar ook in Afrika (Oeganda, Madagascar).

Matoke Tours liet de 360 graden video's produceren door productiebedrijf VR Gorilla, voorheen bekend als het 'Amsterdams filmbedrijf'. Na het project in Oeganda besloten zij een nieuw bedrijf op te richten dat zich helemaal richt op virtual reality producties, geïnspireerd door het gorilla avontuur doopten ze dit bedrijf tot 'VR Gorilla'.

Matoke Tours

plaats:
Den Bosch
website:
http://www.matoketours.nl/virtuele-brochure

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234