Jolanda Buwalda versterkt raad van toezicht Vilans

Per 1 januari 2016 start Jolanda Buwalda als nieuw lid raad van toezicht van Vilans. Ze richt zich op het aandachtsgebied 'inhoud van de langdurende zorg'. Ze vult hiermee de vacature die eerder was ontstaan door het vertrek van Jopie Nooren.

'Volgens mij moeten de veranderingen in de langdurende zorg leiden tot concrete verbeteringen voor cliënten. Zowel op locaties als bij mensen thuis.
Vilans is een unieke organisatie die hierin op het snijvlak van praktijk en theorie een aansprekend programma biedt voor professionals en organisaties. In mijn toezichthoudende rol kijk ik ernaar uit hier verder vorm aan te geven.'

Jolanda Buwalda (1961) is sinds 1 augustus 2014 lid raad van bestuur van Omring, een zorgorganisatie in Noord-Holland Noord voor Verzorging & Verpleging, Revalidatie, Behandeling en Eerstelijnszorg. Ze heeft de laatste 22 jaar in Amsterdam als directeur en bestuurder gewerkt bij diverse organisaties, zoals Querido HVO, Bureau Jeugdzorg, Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra en de Gemeente Amsterdam.

Raad van toezicht van Vilans
De raad van toezicht van Vilans houdt toezicht op de realisatie van de doelen van Vilans. De leden bewaken met kunde het maatschappelijk belang van Vilans. Met de komst van Jolanda Buwalda telt de raad van toezicht van Vilans per 1 januari 2016 zeven leden. Elmer Mulder, voorzitter raad van toezicht Vilans, noemt Jolanda Buwalda 'Een verbinder pur sang met een heldere visie op de inhoud van de langdurende zorg. Vilans heeft met haar een krachtig en overtuigend lid voor onze raad in huis gehaald.'.

Vilans
Steeds meer mensen doen een beroep op de langdurende zorg. Betaalbare en goede zorg is dus belangrijk, net als een waardevol leven. Vilans helpt (zorg)organisaties en professionals om de langdurende zorg te vernieuwen en verbeteren. Vilans is er voor iedereen die werkt in of voor de langdurende zorg. Van zorgverlener tot bestuurder. Van gemeenteambtenaar tot verzekeraar en van huisarts tot mantelzorger.

Geplaatst in:

Vragen of op zoek naar meer informatie? Neem contact op met Isha Govaarts communicatieadviseur Vilans via i.govaarts@vilans.nl of via 06 - 48 11 75 28.

Stichting Vilans

plaats:
Utrecht
website:
http://www.vilans.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234