Persuitnodiging nieuwe Autoriteit Persoonsgegevens

Per 1 januari 2016 heet het College bescherming persoonsgegevens (CBP) Autoriteit Persoonsgegevens. Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur en voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens Jacob Kohnstamm geven donderdag 7 januari om 17.00 uur een toelichting op de nieuwe bevoegdheden en de nieuwe naam. Aansluitend onthullen zij het nieuwe logo van de Autoriteit Persoonsgegevens. Hierna is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Op 1 januari 2016 zijn belangrijke wijzigingen van de Wet bescherming persoonsgegevens in werking getreden. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nu de bevoegdheid om boetes op te leggen als organisaties de Wet bescherming persoonsgegevens overtreden. Daarnaast zijn bedrijven en overheden nu verplicht een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens en in sommige gevallen ook aan betrokkenen.

Datum, tijd en locatie
Datum: Donderdag 7 januari 2016

Tijd: 17.00 - 17.30 uur toelichting door Ard van der Steur en Jacob Kohnstamm op nieuwe bevoegdheden en onthulling van het logo.

Locatie: Nieuwspoort, Frits van der Poelzaal 1 / 2

Autoriteit Persoonsgegevens

plaats:
Den Haag
website:
http://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234