Community-Art-Project en expositie BEWEEG ME in museum Markiezenhof

Het grootschalig kunstproject 'Beweeg me' is in museum het Markiezenhof in Bergen op Zoom te zien. Het project creëert met een expositie en twee burenparticipatieprojecten een nieuw en oprecht tijdsbeeld. Centraal staat het maken van portretten waarbij de echte mens wordt vastgelegd. De kunstenaar Annemarieke van Peppen loodst de portretten op haar manier de huidige tijd binnen. Niet met snelle selfies, maar de mens met wat hen beweegt teruggebracht tot de essentie. Inwoners en bezoekers zijn onderdeel van de expositie waarbij het beeld continue in beweging is. Het project Beweeg me is een initiatief van de Bergse beeldend kunstenaar Annemarieke van Peppen, het Markiezenhof en het Stadlander Buurtcultuurfonds. Het project bestaat uit een expositie en twee Community-Art-Projecten.

Community-Art-project: Beweeg Me
Annemarieke van Peppen is een half jaar lang 'artist in residence' in museum het Markiezenhof. Vanuit haar gastatelier start ze met het portretteren van genodigden (inwoners van de wijk Fort/Zeekant in Bergen op Zoom) en bezoekers van het museum. Posters van die portretten achter de ramen van de huizen van de bewoners groeien uit tot een stadsexpositie.

Community-Art-Project: Burenportretten
Met steun van het Stadlander Buurtcultuurfonds gaat Annemarieke in een satelliet-atelier in wijk Fort/Zeekant met inwoners met het community-art-project 'burenportretten' aan de slag. Dat wordt een portrettenserie, gemaakt door bewoners, van buren tot buren, zodat er een ketting ontstaat. De foto's van 'burenportretten' vormen later de basis van een blijvend kunstwerk.

Expositie Beweeg me
Ook is er de gelijknamige expositie met portretten en installaties in de tuinzaal van het Markiezenhof. Die bevat recent werk van Van Peppen. Ze zocht voor Beweeg me een kleine honderd plaatsgenoten die zich in de complete sereniteit van haar atelier wilden laten vastleggen in hun broosheid. Ze verzocht de 'modellen' ook bewegingen te maken. Daardoor kreeg ze de echte mens te zien. De installatie draait om subtiele bewegingen; vormen die aangenomen worden, maar zelden worden opgemerkt of vastgelegd.

De expositie Beweeg me is te zien tot met 3 juni 2016 in Het Markiezenhof.

Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom, www.markiezenhof.nl, geopend: di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur. Contactpersoon PR & Communicatie: Sophie De Ripainsel
E: s.deripainsel@bergenopzoom.nl
T: +31(0)164-277085
Voor meer informatie over Beweeg me, community art projecten, burenportretten
www.annemariekevanpeppen.nl www.beweegme.nl

Het Markiezenhof

plaats:
Bergen op Zoom
website:
http://www.markiezenhof.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234