Voormalig adjudant-vlieger Nico Bak stapt aan boord van oude werkplek

Adjudant-vlieger b.d. Nico Bak heeft vandaag het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest bezocht nadat kleindochter Charonne een Facebook actie voor hem won.

Voormalig vlieger op de Fokker F27
Met meer dan 12.000 vlieguren voor de Koninklijke Luchtmacht ging Nico Bak in 1986 met pensioen. Hij maakte onder andere bijna 8.000 vlieguren met de Fokker F27, een van de toestellen te zien bij het NMM. Vandaag is de 85-jarige vlieger samen met zoon Jeroen en kleinzoon Timo nog eens aan boord gegaan van 'zijn' toestel. Later heeft kleinzoon Timo onder toeziend oog van opa een vlucht gemaakt in een van de F-16 simulatoren in het museum.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, tel. 085 - 0036 029, Jeroen Klaphake, 0655 489257 of email: communicatie@nmm.nl.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234