53 procent bouwbedrijven verwacht 2015 af te sluiten met omzetgroei

17 procent van bouwondernemers denkt met meer dan 10 procent te groeien

29 december 2015 - De Nederlandse bouwbedrijven zien de toekomstige omzetontwikkelingen voor 2015 zonnig in. Meer dan de helft van de bouwbedrijven (53%) verwacht het jaar met een omzetstijging af te sluiten. Maar liefst 17 procent spreekt zelfs over een groei van meer dan 10 procent. Technicum en Unique publiceren deze gegevens in de MKB Marktmonitor, een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Motivaction. Voor deze zevende editie zijn 2.142 MKB'ers ondervraagd over duurzame inzetbaarheid en de bedrijfseconomische en personele ontwikkelingen van hun bedrijf.

Realisatie groei
De verwachte groei in omzet wordt volgens 42 procent van bouwend Nederland gehaald uit kostenreductie. Een tweede oorzaak van de omzetstijging wordt bereikt met een structurele verandering in de bedrijfsprocessen. Dat stelt 38 procent van de bouwbedrijven. Niet alleen kostenbesparingen en reorganisaties zorgen voor de omzetgroei, ook organische groei in de vorm van het aanboren van nieuwe markten gaat volgens 35 procent van de respondenten leiden tot omzetgroei.

"De bouwondernemingen in het MKB zien weer toekomstperspectief", concludeert Adriaan Belonje, directeur van Technicum. "Bouwbedrijven zijn conjunctuurgevoelige ondernemingen en de verwachtingen uit deze sector zijn positief te noemen. Wanneer 53 procent van hen aangeeft een omzetgroei voor dit jaar te verwachten, kunnen we niet alleen spreken van een opleving van de gehele bouwsector, maar ook van de Nederlandse economie. Ik hoop dat deze ontwikkelingen ook in 2016 doorzetten."

De MKB Marktmonitor 2015 biedt meer resultaten en inzichten over de economische en personele ontwikkelingen van het MKB en duurzame inzetbaarheid. Het rapport is gratis aan te vragen via de volgende link: http://www.unique.nl/marktmonitor

Over de MKB Marktmonitor 2015
Het onderzoek van Unique en Motivaction richt zich op bedrijven met maximaal 500 medewerkers. In deze zevende editie van de MKB Marktmonitor zijn Unique en Motivaction nagegaan wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn op het gebied van omzet, personeel en duurzame inzetbaarheid. Tussen maart en mei van 2015 namen medewerkers van Unique en Technicum persoonlijke of digitale interviews af bij 2.142 ondernemers. Het rapport is aan te vragen via: http://www.unique.nl/marktmonitor

Over Technicum
Technicum is de toonaangevende partner in het bemiddelen, begeleiden en opleiden van technisch specialisten. Als volwaardige HR-partner leveren wij sinds 1986 maatwerk aan ondernemend en werkend Nederland. Dit doen wij met gespecialiseerde teams en een professioneel netwerk in de installatietechniek, werktuigbouwkunde, bouw, telecom, infra, energie en mobilteitssector. Voor meer informatie over Technicum: www.technicum.nl.

Meer informatie
Marcommit
Lisanne van der Drift
035-5822730 of 06-57552986
unique@marcommit.nl

Unique

plaats:
Almere
website:
http://www.unique.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234