Freaks komen vandaag aan in Amsterdam

Enkele van de meest bizarre freaks ter wereld komen vandaag aan in Amsterdam. Samen vormen ze het 'Circus of Horrors' dat op 29 en 30 december te zien is in de RAI. Zwaardslikkers, vlammenwerpers, dwergen en andere bizarre acrobaten landen op Schiphol waarna ze naar de RAI gebracht worden. ,,Daar presenteren we onze gruwelijke kunsten", aldus oprichter Dokter Haze. ,,We spelen geen freaks. Onze artiesten zijn freaks."

Het vreemde gezelschap bestaat uit meer dan 20 alternatieve artiesten die elkaar gevonden hebben in de show die ze sinds 1995 presenteren. The Circus of Horrors brak dat jaar door op het Glastonbury festival en werd een hit. Wereldwijd trekken deze artiesten - die maar moeilijk in de normale maatschappij kunnen aarden - volle zalen. ,,In dit Horror circus hebben ze een gemeenschappelijk doel gevonden. En met succes. We stonden dit jaar op het Fuji Rock Festival in Japan en speelden voor volle stadions in Moskou. Daar komt nu Amsterdam bij. Een geweldige uitdaging. Deze stad past bij het karakter van The Circus of Horrors. Open minded en tolerant. We verwachten veel publiek."

Spektakel

De afgelopen weken was The Circus of Horrors te zien in Londen. Alle freaks gaan per vliegtuig naar Amsterdam en landen vandaag op Schiphol. ,,We verwachten veel aandacht", lacht Haze. ,,Mijn artiesten spelen geen rol. Ze zijn altijd zichzelf. Ook buiten de show." Bezoekers kunnen veel spektakel verwachten, belooft hij. ,,Er is een vrouw die een staalkabel aan haar haren vastmaakt. Vervolgens wordt ze naar het dak van de RAI getakeld. Er is een zwaardslikker die de gigantische messen in zijn keelgat laat verdwijnen. En natuurlijk onze killer clowns. Het is een meer dan bont gezelschap." De show is geschikt vanaf 16 jaar en is te zien op 29 en 30 december.

Hillenaar Circus Events B.V.

plaats:
AMSTERDAM
website:
http://www.circusofhorrors.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234