Anouk doet TMF awards weg

Award 'Best Female Artist 2005' aangeboden op veiling

Fans van Anouk kunnen deze week hun slag slaan bij online veilinghuis Catawiki. Daar wordt op dit moment namelijk een officiële aan Anouk uitgereikte TMF award geveild. De award kreeg Anouk toen ze in 2005 door het publiek werd gekozen als beste internationale zangeres. De TMF Awards waren jaarlijkse publieksprijzen van muziekzender TMF voor muzikanten. Ze werden tussen 1996 en 2011 in totaal 15 maal uitgereikt. ''De meeste prijzen die artiesten tijdens hun carrière krijgen staan bij hun thuis of bij de platenmaatschappij. Het is dus best bijzonder dat er nu zo'n bekende prijs van Anouk wordt geveild. Zover bekend is het dan ook voor het eerst dat er een officiële TMF award wordt geveild'', aldus Denny Hoekstra, muziek memorabilia expert bij Catawiki. De TMF award van Anouk is het topstuk van een veiling met in totaal 75 gouden platen en awards van internationaal bekende artiesten.

Anouk wilde liever geen TMF awards meer
Maar liefst 13 keer mocht Anouk tijdens haar carrière een TMF award in ontvangst nemen. ''In 2006 liet Anouk weten dat ze eigenlijk geen TMF award meer wilde ontvangen. Ze gaf aan dat ze het belangrijk vond dat aanstormend talent een kans zou krijgen. Ook 2000, 2001 en 2003 won ze namelijk ook al de prijs voor beste zangeres. Misschien omdat dit inmiddels haar vierde award was voor beste zangeres hechte ze minder waarde aan deze award'', aldus veilingmeester Hoekstra. De award wordt overigens niet direct door Anouk aangeboden, maar door een verzamelaar die de award al eerder wist te bemachtigen.

Een ander opvallende object in de veiling is een officiële dubbel platina plaat voor voor het nummer 'Que Si Que No' van Jody Bernal . Deze zomerhit stond in 1999 maar liefst 7 weken op nummer 1 in de top40. De award in de veiling werd in 2000 uitgereikt aan de manager van Bernal toen er meer dan 150.000 singels van het nummer waren verkocht. ''Het nummer was tot in het begin van deze eeuw een enorme hit. Een dubbele platina plaat is dan ook voor maar heel weinig Nederlandse artiesten weggelegd'', aldus veilingmeester Hoekstra.

De veiling duurt tot en met woensdag 30 december en is te bekijken via www.catawiki.nl/goudenplaten

Voor vragen kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
Tel: +31 655847934
email: mark@catawiki.nl

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234