Aanvullende apparatuur en capaciteit voor productie van medicinale producten in Wilmington, NC

WILMINGTON, North Carolina, 22 december 2015 /PRNewswire/ -- AAIPharma Services Corp./Cambridge Major Laboratories, Inc. (AAI/CML), een toonaangevende leverancier van productie en ontwikkeling op maat voor de farmaceutische en biotechnologische industrieën, kondigde vandaag aanvullende mogelijkheden en capaciteit aan voor de productie van medicijnen in orale vaste toedieningsvorm in haar faciliteit in Wilmington, NC. Deze investeringen zijn aangedreven door significante groei in onze productportfolio van medicijnen, met name voor weesgeneesmiddelen en therapieën voor zeldzame aandoeningen.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO]

Een aantal van de recente aanvullingen op onze mogelijkheden voor orale vaste producten zijn precisiecoating voor ons wervelstroom droogapparaat (GEA/MP-4), waarmee met spuiten een coating van onderaf aan kan worden gebracht voor producten die in de darmen worden vrijgegeven. Ook kan hiermee granulatie met aanbrenging van bovenaf en drogen mogelijk worden gemaakt voor materialen uit de (GEA/PMA-400) high-shear menger. De aanvullende mogelijkheid voor aanbrengen van coatings van onderaf werd samen met de extrusie-sferonisator (GEA NICAS450/NICA140) geïntroduceerd. Ten slotte werd een Bosch KKE 1700 capsule hoofdweger toegevoegd om de mogelijkheden voor capsulering uit te breiden. Met de uitbreiding met deze apparatuur en een tweede productie-ploegendienst is de capaciteit voor vaste toedieningen met ongeveer 35% uitgebreid.

"De uitbreiding van onze faciliteiten in Wilmington voor Medicinale Producten sluiten aan bij de algehele trend van uitbreidingen van onze laboratoria en hoofdkantoren. Wij zijn erg blij dat wij deze hoogwaardige apparatuur in huis hebben, samen met de toegevoegde capaciteit voor specialistische onderdelen van het ontwikkelings- en productieproces van medicinale producten", zei Ted Dolan, Chief Operating Officer.

Deze nieuwe mogelijkheden sluiten goed aan bij onze bestaande specialiteiten, waaronder minitabs, "sprinkles" voor kinderen, kauwproducten, sublinguale tabletten, tabletten die oplossen in de mond, extrusiegranules en extrusie-sferonisatie. AAI/CML is ook in staat om medicijnen met een grote werkzaamheid te produceren, samen met stoffen onder toezicht, en medicijnen die gevoelig zijn voor vocht of zuurstof. AAI/CML zal blijven investeren in unieke mogelijkheden en uitbreidingen van faciliteiten naarmate haar portfolio groeit.

Over AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc.

AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn samengekomen om een leverancier van wereldklasse te worden op het gebied van uitgebreide farmaceutische ontwikkeling en productiedienstverlening. Wij hebben wereldwijd zeven locaties, en onze gecombineerde capaciteiten zijn API-ontwikkeling en productie, vastestofchemie, ontwikkeling van formulering, analytische ontwikkeling en testdienstverlening, klinische en commerciële productie in gerede toedieningsvorm (vaste toediening en parenteraal), verpakking en stabiliteitsdienstverlening.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO


AAIPharma Services Corp./Cambridge Major Laboratories, Inc.


CONTACT: AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc.,Catherine Hanley, Corporate Communications, (O) 910-254-7273,catherine.hanley@aaipharma.com


Web site: http://www.aaipharma.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234