Vandaag populairste dag om kerstkaarten te versturen

Op 22 december worden bij Greetz de meeste kerstkaarten verstuurd

Amsterdam, 20151222 -- Nederlanders wachten tot het laatste moment met het versturen van hun kerstkaarten. Net zoals in 2014 verwacht Greetz.nl, nr. 1 in online echte wenskaarten versturen, op 22 december de grootste kerstkaart-drukte.

Stéphanie Reintjens, manager kaarten bij Greetz: "Zo kort voor kerst je kerstkaarten online maken en versturen biedt een uitkomst in de drukke decembermaand. We hebben het in december naast werk en gezin immers al druk met boodschappen doen voor kerstbrunches- en diners, cadeautjes regelen voor onder de boom en feestelijke kleding kopen." Ruim 80% van de Greetz kerstkaartverstuurders is vrouw.

De trends van 2015: Authentiek

Kijkend naar trends dan is de Nederlander volgens Reintjens dit jaar op zoek naar authenticiteit. "Drie stijlen steken er in 2015 bovenuit: de industriële kerstkaart met houtprints en stoere kleuren, de Scandinavian kerstkaart met zachte kleuren en de meer delicate kerstkaart met sierlijke lijnen en zilvertinten."

Bij de enveloppen blijft traditioneel rood veruit de populairste kleur maar ook wit, goud en zilver worden volop gekozen.

Fotokaarten populairder dan ooit

De hang naar authenticiteit blijkt ook uit de toenemende populariteit van de unieke en persoonlijke fotokaart. Dit jaar is ruim 70% van de online bestelde kerstkaarten voorzien van een eigen foto om de kerstwens een persoonlijke touch te geven.

Behalve kaarten zijn ook bloemen, kerststukjes en champagne met eigen etiket veel gekozen manieren om via Greetz een kerstwens te sturen.

Over Greetz

Greetz is van Nederlands marktleider in online echte wenskaarten uitgegroeid tot hét platform voor persoonlijke verrassingen zoals bloemen, ballonnen, fotocadeaus en kaarten. Bestellen kan op elk moment van de dag via elk device. Kaarten en cadeaus die voor 22:00 uur gemaakt zijn, worden de volgende dag bezorgd, ook op zondag. Verrassingen die op werkdagen voor 14:00 uur besteld zijn, kunnen dezelfde dag al bezorgd worden. Greetz won in 2015 voor de derde keer een Thuiswinkel Award in de categorie Hobby & Cadeau. Greetz is gevestigd in Amsterdam.

Greetz

plaats:
Amsterdam
website:
https://www.greetz.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234