Eenmaal, andermaal ... Rabin veilt de iconische Smith Bros, hoest pastille fabriek

CHICAGO, 22 december 2015 /PRNewswire/ -- Het iconische merk Smith Brothers, bekend sinds haar oprichting in 1847 bekend, heeft op 28 september 2015 definitief de deuren van de fabriek gesloten. De gehele inhoud van de productielocatie van Smith Brothers Brighton Park, IL, producent van de eerste hoest pastilles voor de particuliere consument in de Verenigde Staten, zal op 20 januari 2016 in een publieke veiling worden verkocht. Geïnteresseerden kunnen een volledig overzicht met foto's van alle items online bekijken op www.rabin.com [http://www.rabin.com/Overview/Auction/Smith-Brothers].

Bijna 75 jaar, sinds 1850, was het bedrijf eigendom van de familie Smith, totdat het in 1926 werd verkocht aan de Warner Lambert Company. In de loop van de jaren met nieuwe generaties, verdween de eenmaal overheersende hoestpastille in de vergetelheid, hoewel de naam en het logo van de gebaarde broers - prominent afgedrukt op de verpakking - een vertrouwd beeld bleven voor degenen die zich de populariteit van het merk herinnerden, totdat de verkoop in de jaren 1970 daalde. Tegenwoordig vormen hoest pastilles een markt van $ 688 miljoen, grotendeels gedomineerd door Halls en Ricola.

In een poging het merk nieuw leven in te blazen, lanceerde een in Chicago gevestigde investeringsgroep in november 2014 een reclamecampagne van $ 3 miljoen om het Smith Bros merk, dat al ruim 165 jaar bestond, te promoten. Hoewel de campagne leidde tot vernieuwingen zoals pastilles met cafeïne en serotonine, kwam deze inspanning te laat en kon het benodigde niveau van verkopen niet bereikt worden.

Op woensdag 20 januari om precies 10.00 uur CST zal de veiling van ruim 800 items beginnen. Deze bevat klassieke snoepgoed producerende machines van het eind van de jaren 1900, tot hoge snelheid verpakkingsmachines die tot 2014 zijn geïnstalleerd. Richard Reese, algemeen directeur van Rabin, merkt op dat "in aanvulling op de productie van hoest pastilles, een groot deel van het materiaal door fabrikanten gebruikt kan worden bij de productie van harde en zachte snoepjes, alsmede voor de verwerking van voedsel en snacks en de verpakking daarvan." Reese gelooft dat de historie van het merk de aandacht zal trekken van fabrikanten van snoepgoed en snacks in de gehele wereld.

Afgelopen oktober werd de inhoud van de fabriek gekocht door een groep veilingmeesters van industriële installaties, waarvan onder meer deel uitmaken de in Chicago gevestigde PPL, de in Boston gevestigde Gordon Brothers en Rabin Wordwide, het bedrijf van de heer Reese, dat gespecialiseerd is in de verkoop van machines voor de productie en verpakking van snoepgoed.


Rabin Worldwide


CONTACT: CONTACTPERSOON: Rabin, +1-415-522-5700, info@rabin.com


Web site: http://www.rabin.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234