Laura Fygi krijgt zelfde prijs als Nelson Mandela en Aretha Franklin

In Azië razend populaire zangeres wint BrandLaureate Personality Award

Amsterdam, 22 december 2015 - De Nederlandse zangeres Laura Fygi heeft in Azië de BrandLaureate International Brand Personality Award gekregen voor haar indrukwekkende zangcarrière en haar bijdrage aan de entertainment business. Daardoor staat ze voortaan in een rijtje met artiesten als Aretha Franklin, Cliff Richard, John Mayall en Andrea Bocceli en wereldleiders als Nelson Mandela.

Fygi werd voor de award genomineerd door haar Aziatisch fans en kreeg de meeste stemmen van publiek en jury. De zangeres voelt zich vereerd met de prijs. ,,Het betekent voor mij een stukje erkenning. Je weet dat je populair bent. Bij alle concerten die ik in Azië geef zitten de zalen vol en ik treedt daar vaak op tv op, maar het is geweldig als dat op deze manier bekroond wordt," vertelt ze.
Laura Fygi viert in 2015 haar 25-jarige jubileum als zangeres en werd dit jaar in Nederland al twee keer onderscheiden met de Amstel Award en de Lifetime Achievement Award van de Gouden Eeuw Awards.

Laura Fygi's Global PR manager Ronald Heister zegt: "De BrandLaureate Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Asia Pacific Brands Foundation (APBF) aan merken en bedrijven die excelleren in hun branche, een grote invloed uitoefenen op de maatschappij en een inspiratiebron zijn voor anderen. Maar ook aan individuele personen die hun stempel op de wereld drukken."
Beroemde winnaars zijn politici als Nelson Mandela en Hillary Clinton, ondernemers als Steve Jobs en Mark Zuckerberg, sporters als Michael Schumacher en Tiger Woods en artiesten als Cliff Richard, Aretha Franklin, Michael Bublé en Taylor Swift.
Laura Fygi won The BrandLaureate International Brand Personality Award omdat ze volgens de APBF 'een exceptioneel getalenteerde zangeres' is en 'een van de grootste vrouwen in de wereld van entertainment'.
De zangeres treedt op in heel Europa, Zuid-Amerika en Azië en slaagde erin de Chinese markt te veroveren toen ze in 2012 bij een van de grootste platenmaatschappijen van China de dubbel CD Flower opnam. Die bevat originele Chinese composities. Sommige nummers zong ze in het Chinees, wat volgens de jury opmerkelijk is. Haar indrukwekkende jazzy stem wordt in Azië vergeleken met die van Peggy Lee en Julie London. Ze treedt net zo makkelijk op in een jazzclub als op de grootste podia in de grootste steden.
Ten tijde van haar 25-jarig jubileum heeft ze 13 albums uitgebracht en is haar internationale carrière nog lang niet ten einde. De award is daarom een erkenning van haar verdienstelijke bijdrage aan de entertainment business, aldus de stichting.

,,Het is een grote eer om nu in hetzelfde rijtje te staan met al die wereldberoemde mensen," zegt Fygi. ,,Misschien dat ik nu ook in Nederland wat meer aandacht krijg en kan laten zien wat ik allemaal in het buitenland doe."
Fygi heeft de award al toegestuurd gekregen. Volgende week reist de zangeres naar Singapore voor een serie Oudejaarsconcerten. Wellicht ziet ze dan mogelijkheden om de award persoonlijk in ontvangst te nemen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Heister van PR4ALL
Tel: 020-7608877, email. ronald@pr4all.nl of Sylvia van den Akker van Rocket Agency, Tel: 0418-576085, e-mail sylvia@rocket.nl.
Zie ook: http://www.laurafygi.com/nl/

PR4ALL

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234