Vakantie is ongezond

Vakantie is ongezond, blijkt uit de resultaten van een online onderzoek die Reisgraag.nl in november 2015 hield onder 650 respondenten. We eten teveel, meer suiker en meer vet, en drinken ook meer als we op vakantie zijn. Daarnaast wordt er meer gerookt en minder gesport. Wel rusten we meer uit en ook hebben we minder stress tijdens de vakantie. De positieve gevolgen van de vakantie zijn helaas weer snel verdwenen.

Eten
4 op de 10 reizigers eet tijdens de vakantie ongezonder. Over het algemeen eten we minder fruit op vakantie, alleen de reizigers die naar Zuid-Amerika en Azië gaan eten op vakantie juist meer fruit. Ook eten we minder groente, te grote porties, te vet en teveel suiker. Ontbijt en lunch zijn tijdens de vakantie al minder goed dan thuis maar het diner is het minst gezond.

Drinken
Positief punt is dat 29,2% tijdens de vakantie meer water drinkt. Maar ook frisdrank wordt vaker gedronken tijdens de vakantie en maar liefst 4 op de 10 drinkt tijdens de vakantie meer alcohol.

Lichamelijk
43,9% van de respondenten sport tijdens de vakantie minder dan thuis terwijl 15,2% juist meer sport. 4 op de 10 ligt tijdens de vakantie meer in de zon. 7 op de 10 smeert zich altijd in. 44,7% van de 16 tot en met 25-jarigen heeft een verbrande huid gehad. Hoe ouder men is hoe minder last men hiervan heeft.

Geestelijk
6 op de 10 rust tijdens de vakantie meer uit. Over het algemeen slaapt men langer en wordt er minder stress ervaren tijdens de vakantie.

Gevolgen
De gevolgen van de vakantie zijn goed merkbaar. Men voelt zich een stuk beter in hun vel en heeft meer energie tijdens de vakantie. 2 weken na de vakantie is de energie al wat minder geworden en is het goede gevoel alweer verdwenen. Wat wel blijft hangen zijn de vakantiekilo's: 42,1% komt tijdens de vakantie aan met gemiddeld 1,2 kilo.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Thomas Lenting
thomas@reisgraag.nl
0486-412199 / 06-46218908

Reisgraag.nl

plaats:
Ravenstein

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234