Nederlands meest virale video's van 2015 bekend

Den Haag, 22 december 2015 - De meest virale video van 2015 in Nederland is: "The Holy Quran Experiment" van Haags YouTube kanaal "Dit Is Normaal". De video staat bovenaan de Top 100 Viral Video's 2015 en is meer dan 350 duizend keer gedeeld en geliked. De top 100 is samengesteld door Veeds op basis van 1,2 miljoen Nederlandse video's.

De lijst werkt op basis van de viraliteit: hoe vaker gedeeld en geliked op social media, hoe hoger de video staat. In aanmerking komen alle Nederlandse video's, exclusief (officiële) muziekvideo's en vlogs. In de ranking zijn de likes en shares op Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn, Google+ en Pinterest meegenomen. Het eindresultaat is een compleet overzicht van waar men het in Nederland over had afgelopen jaar: vluchtelingen, de goal van Martin Hansen, een huilende Ali B, de islam, SAIL, Tegenlicht, en The Voice Kids.

HIGHLIGHTS van dit jaar:
Arjan Lubach is met Zondag Met Lubach de koning van social media (5 noteringen)
RTL Late Night 5 Seconds Of Summer meest gedeelde TV-show fragment (op #5)
Geert Wilders politicus met meest actieve achterban op social media (3 noteringen).
Willem Alexander staat twee keer in de lijst. Zijn zelf geschoten video van Amalia op de fiets naar school (op #29), en als Willy bij LuckyTV (op #33).
NOS heeft de meest gedeelde nieuwsvideo's in de lijst (8 noteringen).
Goede doelen doen het goed: het Prinses Beatrix Spierfonds met Jan Kooijman (op #8) en Ronald McDonald kinderfonds (op #12) staan allebei in de top.

DE WINNENDE VIDEO
Sacha Harland en Alexander Spoor verpakten een Bijbel in de omslag van de Koran en vroegen mensen wat ze van bepaalde passages vonden. Ze kregen hiermee internationale media aandacht van onder andere Al Jazeera, BBC en CNN. Dit leverde hun naast 7 miljoen views en 80.000 shares ook nog een gratis etentje op bij een restaurant.

Veeds is trots om met deze lijst voor het eerst inzicht te geven in waar Nederlanders het over hebben online. De lijst en de video's zijn te bekijken op: veeds.com/viral-video-top-2015


OVER VEEDS
Veeds is een initiatief van Livelap, een Haagse internet startup opgericht in 2015. Livelap verwerkt dagelijks miljoenen gedeelde artikelen en video's van over het hele internet, en sorteert ze op viraliteit. Op veeds.com en in de Veeds app kunnen dagelijks de beste video's worden bekeken. Veeds wil graag de manier waarop media wordt geconsumeerd veranderen, door middel van het samenbrengen van alle media op één plek, en het beste te bieden door personalisatie en rekening te houden met viraliteit.

Veeds

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234