AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc. investeert in agiterende filterdroger van DE Dietrich om haar productiecapaciteit in Weert, Nederland te verbeteren

WEERT, Nederland, 21 december 2015 /PRNewswire/ -- AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc. (AAI/CML), een toonaangevende leverancier van productie en ontwikkeling op maat voor de farmaceutische en biotechnologische industrieën, kondigde vandaag aan dat het haar productiemogelijkheden voor kleine moleculen op haar locatie in Weert, Nederland, heeft uitgebreid, met de installatie van een Agiterende filterdroger van DE Dietrich voor gecontroleerde isolatie van halffabricaten en farmacologisch actieve stoffen (APIs). De filterdroger, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, heeft een volledig gesloten systeemeenheid voor isolatie en drogen, waarmee blootstelling van de gebruiker tot een minimum wordt teruggebracht, en de productieomgeving veiliger wordt gemaakt.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO]

"De investering in deze technologie heeft beperking rond isolatie verbeterd, de veiligheid van onze werkomgeving verbeterd, en heeft ons geholpen ons rendement te verhogen. Onze uitermate actieve verbindingen kunnen ook worden verwerkt met deze filterdroger met randapparatuur, voor klanten die extra bescherming nodig hebben voor Grenswaarden voor Beroepsmatige Blootstelling (OELs)," zei Ted Dolan, Chief Operating Officer. "Wij zijn erg tevreden over het feit dat we onze klanten meer mogelijkheden kunnen bieden door middel van onze extra capaciteiten."

De agiterende filterdroger van DE Dietrich zorgt ook voor meer efficiëntie bij het verpakken en de mogelijkheid tot heroplossen, met behulp van een tweede oplosmiddel binnen één system. De eenheid heeft een te gebruiken volume van 490 liter, cakevolume van 180 liter en nominaal filtreringsgebied van 0,6m(2).

Over AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc.

AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn samengekomen om een leverancier van wereldklasse te worden op het gebied van uitgebreide farmaceutische ontwikkeling en productiedienstverlening. Wij hebben wereldwijd zeven locaties, en onze gecombineerde capaciteiten zijn API-ontwikkeling en productie, vastestofchemie, ontwikkeling van formulering, analytische ontwikkeling en testdienstverlening, klinische en commerciële productie in gerede toedieningsvorm (vaste toediening en parenteraal), verpakking en stabiliteitsdienstverlening. De bedrijvenfamilie zit in de portfolio van American Capital, Ltd. . Neem contact met ons op voor de ontwikkeling en productie van medische producten via www.aaipharma.com [http://www.aaipharma.com/] en www.c-mlabs.com. [http://www.c-mlabs.com./]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO


AAIPharma Services Corp./Cambridge Major Laboratories, Inc.


CONTACT: CONTACTPERSOON: AAIPharma Services Corp. / Cambridge MajorLaboratories, Inc., Catherine Hanley, Corporate Communications, (O)910-254-7273, catherine.hanley@aaipharma.com


Web site: http://www.aaipharma.com/http://www.c-mlabs.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234