Kerst/Wintercircussen breken bezoekersrecord

In het eerste weekend van de kerstvakantie hebben meer dan 20.000 mensen een Kerst/Wintercircus bezocht. Dat meldt Hillenaar Events. Het bedrijf is met circussen in Amsterdam (RAI), Utrecht (Jaarbeurs), Den Haag (Malieveld) en Maastricht (MECC) de grootste producent van Kerst/Wintercircussen in Nederland. ,,We verwachten dat op 3 januari meer dan 150.000 mensen onze shows gezien hebben. Een absoluut record. Het publiek zoekt duidelijk naar amusement dat alle ellende in de wereld even doet vergeten", zegt woordvoerder Mike Leegwater

Nooit eerder waren Kerst/Wintercircussen zo populair als dit jaar, aldus Leegwater. Hij zoekt de verklaring in de onophoudelijke stroom negatief nieuws die de afgelopen maanden over het publiek is uitgestort. ,,Die ellende is men zat. Journaals berichten alleen maar over narigheid in de wereld. Kerst/Wintercircussen zijn bij uitstek de plaats om daaraan te ontvluchten. En dat doet het publiek dan ook massaal." Hij noemt ook de laagdrempeligheid van de voorstellingen als reden voor het succes. ,,Deze shows zijn geschikt voor alle lagen van de bevolking en voor kinderen van alle leeftijden. Zeker in de kerstvakantie is daaraan veel behoefte. Dit jaar overtreft de vraag echter alle verwachtingen. Dat hadden we niet verwacht."

Verschillende culturen

De voorstellingen hebben overal een vrolijk karakter en bevatten acts uit alle delen van de wereld. ,,Eigenlijk zijn de circussen een soort mini samenleving. Acts worden ingevlogen en vormen dan samen gedurende de kerstvakantie een familie. Artiesten komen dit jaar uit onder meer Afrika, Amerika, diverse Europese landen en Rusland. Verschil in religies, gewoontes en cultuur speelt bij het circus geen enkele rol. Iedereen leeft harmonieus samen. En dat voelt het publiek. Een Kerst/Wintercircus is een warm bad dat perfect past bij de kerstvakantie."

Hillenaar Circus Events B.V.

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234