Kampeerboeren steken de vlag uit

Tweeduizend boerencampings (SVR) steken figuurlijk de vlag uit. Het vakantieseizoen 2015 heeft weer gezorgd voor een enorme toeloop van recreanten, die ook wel 'ns een 'natuurlijke' vakantie wilden vieren. "Voor al die kampeerders en voor al onze kampeerboeren was het een prachtig jaar" meldt de SVR-Kerstinfo en laat daarbij een optimistisch geluid horen: "De vooruitzichten voor 2016 zijn verheugend. Volgens Bovag kruipt de caravanverkoop na jaren van krimp weer langzaam uit het dal en werden er in het afgelopen jaar weer meer caravans en campers verkocht; de kampeer- en caravanbeurs behaalde onlangs een record aantal bezoekers, dus alle reden voor optimisme: Het kamperen is weer helemaal 'hot'!"

De aanhouder wint

De Stichting Vrije Recreatie behartigt al 45 jaar de belangen van kampeerders en kampeerboeren en onderneemt daarvoor regelmatig acties. In 2015 was de aanbieding van een petitie aan de Tweede Kamer daar een voorbeeld van. Een petitie, waarin duidelijk stelling genomen werd tegen de onrechtvaardige toeristenbelasting en tegen de toekomstige btw-plannen. Eerdere correspondentie met de landelijke en plaatselijke overheden had in een aantal plaatsen tot gevolg dat daar deze belasting werd verlaagd of zelfs totaal afgeschaft. Daar werd indertijd de vlag voor uitgestoken en, met het gezegde 'de aanhouder wint', hoopt de SVR ooit de vlag te kunnen hijsen voor een landelijke herziening van deze volgens de SVR 'toeristenverjagende' heffing.

Beurzen

Om nog meer recreanten de weg te wijzen naar campings waar men één kan zijn met de natuur en waar 'rust, ruimte en betaalbaarheid' hoog in het vaandel staat, organiseert de SVR ook in 2016 een viertal Vakantiebeurzen.
Het motto is "Zoek je eigen kampeerboer en -boerin uit" en daar is op deze beurzen alle gelegenheid toe, want bij ruim 350 stands uit binnen- en buitenland kan men een kijkje nemen in de keuken van de kampeerboer. Voor SVR-donateurs is de toegang gratis en niet-donateurs betalen slechts vijf euro. Parkeren is voor alle bezoekers gratis. De beurzen zijn voor bezoekers geopend van 10 tot 16 uur.
De vlag wappert uitnodigend op de zaterdagen 30 januari te Vijfhuizen (Expo Haarlemmermeer), 6 februari te Groningen (MartiniPlaza), 13 februari te Apeldoorn (Americahal) en 20 februari te Gorinchem (Evenementenhal).

Stichting Vrije Recreatie
L. Kloosterman
Broekseweg 75
4231 VD Meerkerk
Tel. 0183-352741

Stichting Vrije Recreatie

plaats:
Meerkerk
website:
http://www.svr.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234