Vluchtelingen nemen eerste Taalkit DUTCH in ontvangst

Op 18 december 2015 ontvingen op het Stadhuis in Hilversum de eerste vluchtelingen en hun begeleiders toegang tot de Taalkit DUTCH. Dit is een speciaal voor de doelgroep ontwikkeld (gratis) taalpakket om eerste beginselen van de Nederlandse taal te leren. Komende weken wordt in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum een pilot uitgevoerd op de noodopvang Crailo.

SP wethouder Arjo Klamer overhandigde, samen met initiatiefnemers CINOP en Stichting Expertisecentrum ETV.nl met ondersteuning van de Koninklijke Bibliotheek, symbolisch de eerste handleiding en inlogcodes om te kunnen beginnen met leren. Met de overhandiging start de pilot en is het startschot gegeven voor de uitrol naar andere opvangcentra en bibliotheken in het land.

Met de Taalkit DUTCH kunnen vluchtelingen vanaf dag één, samen met hun begeleiders, op een gestructureerde manier de eerste beginselen van de Nederlandse taal leren. Online én offline. Door bestaande en nieuw ontwikkelde leermiddelen en oefeningen (zoals werkbladen, taalkaarten, beeldwoordenboeken, liedjes, video's, apps en spelletjes). Voor vrijwilligers en begeleiders is er een handleiding en training hoe het pakket te gebruiken en vluchtelingen te begeleiden.

De Taalkit DUTCH is een maatschappelijk initiatief van CINOP en Stichting Expertisecentrum ETV.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Bibliotheek, de Bibliotheek, ProBiblio, Cubiss, Taal aan Zet, Ministerie van SZW en Idee aan Zee, Emmia, Enzodus, Mevrouw van Mulken, Taal & Educatie/Fouke Jansen en Knup Fuhri Snethlage.

Bekijk hier het videopersbericht van de lancering:
https://youtu.be/kNcdZ1velyE

Luister naar de rapportage op NOS Radio 1 (start 17:09): http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2015-12-18/17:00

Meer informatie over de Taalkit DUTCH:
http://www.cinopadvies.nl/89_3564_Taalkit_DUTCH_voor_vluchtelingen.aspx

Gratis accounts aanvragen voor bibliotheken:
https://www.kb.nl/ob/leren-lezen-digivaardigheden/taalkit-dutch-voor-vluchtelingen

Cuno de Haas (CINOP)
Communicatie/PR
06-51690047
Chaas@cinop.nl

CINOP

plaats:
Hilversum
website:
http://www.cinop.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234