Aeromexico kondigt nieuwe route aan voor 2016: Amsterdam

-- De luchtvaartmaatschappij zal in mei 2016 starten met een nieuwe non-stopservice van Mexico City naar de Nederlandse hoofdstad

-- De vluchten zullen worden uitgevoerd met de Boeing 787 Dreamliner, gezien als een van de meest geavanceerde commerciële vliegtuigen van vandaag de dag

-- Aeromexico is de enige Mexicaanse luchtvaartmaatschappij die directe vluchten naar Europa aanbiedtMEXICO CITY, 18 december 2015 /PRNewswire/ -- Aeromexico, de internationale luchtvaartmaatschappij van Mexico, kondigt non-stopvluchten tussen Mexico City en Amsterdam aan, driemaal per week, met ingang van 29 mei 2016, waarmee dit de vierde bestemming in Europa wordt.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20130315/MX77534LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20130315/MX77534LOGO]

De vluchten op de nieuwe route zullen worden uitgevoerd met een Boeing 787, met een capaciteit van 243 stoelen in Clase Premier, de Business-klasse van Aeromexico. De Dreamliner wordt gezien als een van de meeste geavanceerde commerciële vliegtuigen van vandaag de dag, met voordelen als extra beenruimte, meer ruimte voor cabinebagage, grotere ramen die met een druk op de knop kunnen worden gedimd, een persoonlijk entertainmentsysteem, Sky Interiors ledverlichting, en nieuw in-flight menu-services.

Dit zijn de vluchtschema's:


Mexico City - Amsterdam Amsterdam - Mexico City

AM025 23:58. 18:00. Woensdag, AM026 22:35. 04:10. Maandag, donderdag,

vrijdag, zondag zaterdag


*Alle tijden zijn lokale tijden en zijn onderhevig aan verandering zonder bericht vooraf.

Anko van der Werff, Chief Revenu Officer van Aeromexico zei, "Aeromexico is zeer trots om Amsterdam aan haar Europese routenetwerk toe te mogen voegen. Nederland is de op drie na grootste handelspartner van Mexico in de Europese Unie, en momenteel reizen gemiddeld 200.000 passagiers per jaar tussen de twee hoofdsteden".

"Met deze vlucht zal Aeromexico een kwalitatief hoogwaardige service kunnen bieden aan alle klanten die aan boord van onze Boeing 787 vanuit Nederland vliegen, met meer verbindingsmogelijkheden naar de belangrijkste steden in Mexico, zoals Guadalajara, Monterrey en Puerto Vallarta, en in Midden- en Zuid-Amerika, waaronder San Jose, Costa Rica, Guatemala en Panama", voegde hij toe.

Een van de belangrijkste redenen voor het creëren van deze nieuwe route is de status van Amsterdam als belangrijke SkyTeam-hub, van waaruit KLM een groot aantal vluchten binnen Europa aanbiedt. Aeromexico is een oprichtend lid van de Sky Team luchtvaartalliantie.

Aeromexico is trots dat zij het jaar 2015 mogen bekronen met de aankondiging van de toevoeging van een nieuwe route, net zoals zij dit aan het begin van het jaar deden, waarmee zij de luchtvaartmaatschappij in staat stellen de economische, commerciële en toeristische uitwisseling tussen de twee landen te vergroten, samen met het aantal passagiers dat tussen Mexico en Europa reist.

Over Grupo Aeromexico

Grupo Aeromexico, S.A.B. de C.V. is een holdingmaatschappij wiens dochterondernemingen actief zijn in de commerciële luchtvaart in Mexico, en in de promotie van bonusprogramma's voor passagiers. Aeromexico, de wereldwijde luchtvaartmaatschappij van Mexico, voert dagelijks meer dan 600 vluchten uit, en haar belangrijkste hub is in Terminal 2 van Mexico City International Airport. Haar bestemmingsnetwerk bevat meer dan 80 steden op drie continenten, waaronder 46 bestemmingen in Mexico, 16 in de Verenigde Staten, 16 in Latijns-Amerika, drie in Canada, drie in Europa en twee in Azië.

De vloot van de groep van meer dan 130 vliegtuigen bestaat uit Boeing 787, 777 en 737 toestellen en Embraer 145, 170, 175 en 190 modellen van de volgende generatie. In 2012 kondigde de luchtvaartmaatschappij de belangrijkste investeringsstrategie in de luchtvaartgeschiedenis van Mexico aan, met de aanschaf van 100 Boeing-vliegtuigen, waaronder 90 MAX B737 toestellen en 10 B787-9 Dreamliners.

Als medeoprichter van het SkyTeam, de luchtvaartalliantie die dit jaar haar 15(e) verjaardag viert, biedt Aeromexico klanten meer dan 1000 bestemmingen aan in 179 landen, bedient door de 20 Sky Team-luchtvaartpartners, die passagiers meerdere voordelen bieden, waaronder toegang tot 636 premium airportlounges over de hele wereld. Aeromexico biedt ook vluchten aan met haar codesharepartners van Delta Air Lines, Alaska Airlines, Avianca, Copa Airlines en Westjet met vele verbindingen in landen als de Verenigde Staten, Brazilië, Canada, Chili, Colombia en Peru. www.aeromexico.com [http://www.aeromexico.com/] www.skyteam.com [http://www.skyteam.com/]


Aeromexico


CONTACT: CONTACTPERSOON: Alejandro Bosquez Gonzalez, ExternalCommunications & P.R Coordinator / North America, +52 (55) 9132 4604,abosquez@aeromexico.com


Web site: http://www.aeromexico.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234