ContourGlobal sluit innovatieve financiering af met OPIC en IFC voor energieproject Cap des Biches en kondigt uitbreiding van 32 MW aan

- Innovatieve financieringsstructuur met IFC Swap van 18 jaar, van $91 miljoen OPIC-financiering in Amerikaanse dollars naar Euro's

- ContourGlobal en Societe Nationale d'Electricite (Senelec) komen overeen snel een extra 32 MW toe te voegen aan de bestaande locatie

- Met samen 85 MW zal het Cap des Biches Project van $165 miljoen elektriciteit leveren aan 100.000 SenegalezenNEW YORK en DAKAR, Senegal, 18 december 2015 /PRNewswire/ -- ContourGlobal, een internationaal energiebedrijf, samen met haar partners, the Overseas Private Investment Corporation ("OPIC") en International Finance Corporation ("IFC") een lid van de World Bank Group, hebben een financiële overeenkomst gesloten en de eerste uitbetaling van een financiering van $91 miljoen voor de Cap des Biches energiecentrale van 53MW in Senegal afgerond. Het innovatieve financieringsmodel van het project brengt twee toonaangevende ontwikkelingsfinancieringsbedrijven samen, te weten OPIC en IFC, om het project te financieren met een IFC-swap van 18 jaar naar Euro's van de financiering in Amerikaanse dollars van $91 miljoen. De eerste uitbetaling volgt op de ondertekening van de financiële overeenkomsten tussen de partijen op 26 november 2015.

Cap des Biches bestaat uit drie 18V46 verbrandingsmotoren van Wartsila die zijn uitgerust met een "Flexicycle" systeem Ze zijn gebouwd door Wartsila onder een sleutelklaar EPC-contract en zijn ontwikkeld en zullen gebruikt worden door ContourGlobal. Het Cap des Biches-project werd aangekondigd aan de vooravond van de US-Africa Leaders' Summit in Washington DC in augustus 2014. Begin 2015, met hulp van Wartsila, werd begonnen aan de bouw van het project, vooruitlopend op de financiering van OPIC en IFC, om tegemoet te komen aan de dringende behoefte van Senegal aan energie. In het project worden de inzet en het vermogen van ContourGlobal en de Senegalese overheid gecombineerd, om zo een verwaarloosd brownfieldterrein om te turnen tot een moderne, uitermate efficiënte energiecentrale die energie zal leveren aan 100.000 Senegalezen.

De commerciële activiteiten zullen in mei 2016 beginnen. De energiecentrale biedt tijdens de bouwfase werk aan ongeveer 270 mensen, en zal zorgen voor 45 banen wanneer deze centrale eenmaal in werking is.

ContourGlobal en Senelec zijn ook overeengekomen 32 MW extra capaciteit toe te voegen aan de locatie, in een uitbreiding van $55 miljoen waarmee de energiecentrale met 60% wordt vergroot. Samen met Wartsila heeft ContourGlobal zich ingezet voor het vlot gereedmaken van de nieuwe uitbreiding, waarbij energie binnen slechts 10 maanden is beloofd. ContourGlobal zal verzoeken om financiële ondersteuning van de bestaande financierende partijen, OPIC en IFC.

Joseph C. Brandt, President & CEO van ContourGlobal zei, "Wij werken al tien jaar lang samen met OPIC en IFC aan het leveren van basale infrastructuur aan de meest behoeftige landen ter wereld. Onder leiding van het initiatief van President Obama, Power Africa, en nationale plannen, zoals het "Plan Senegal Emergent," van President Macky Sall, hebben wij in de afgelopen drie jaar een ongekende mobilisering van vermogen en kapitaal gezien voor de transformatie van de Afrikaanse energiesector. ContourGlobal is trots deel uit te maken van deze historische inzet, en om te helpen bij de vervanging door landen als Senegal van dure tijdelijke leenapparatuur door grote grondlastcentrales die eenvoudig kunnen worden omgebouwd voor het verbranden van aardgas"

"Vandaag wordt een belangrijke stap gezet voor de door de private sector geleide ontwikkeling in West-Afrika. ContourGlobal is een trouwe partner van OPIC, en met onze ondersteuning betekent hun werk aan Cap des Biches een belangrijke vooruitgang voor het initiatief Power Africa van President Obama, voor het opzetten van verdisconteerbare modellen voor energiefaciliteiten in de regio, en met name voor het leveren van nieuwe energie aan de mensen in Senegal", zei Elizabeth Littlefield, President en CEO van OPIC.

Bertrand de la Borde, Head of Infrastructure van IFC voor de regio Afrika zei, "IFC zet zich in voor de verbetering van toegang tot energie in heel Afrika, en de snelle uitvoer van het Cap des Biches-project is een belangrijke stap in die richting voor. IFC blijft innovatieve, op maat gemaakte methodes ontwikkelen waarmee partijen in de private sector, zoals Contour Global, een grotere rol kunnen spelen bij het leveren van hoogwaardige energiecentrales, waarmee tegemoet gekomen kan worden aan de vraag naar elektriciteit op het continent."

Directeur-generaal van SENELEC, Dhr. Mouhamadou Makhtar Cisse, zei, "De ondertekening van de overeenkomst tussen ContourGlobal en Senelec voor een uitbreiding met nog eens 32 MW van het bestaande Cap des Biches-project is uitstekend nieuws voor zowel de Senegalese bevolking als Senelec. De capaciteit van het energiebedrijf wordt zo vergroot naar 85 MW met ingang van 16 oktober 2016, tijdens de piek van het elektriciteitsgebruik in het land. De prijs die ContourGlobal biedt is uitermate aantrekkelijk en is een echte opsteker voor de financiële positie van Senelec. Senelec feliciteert ContourGlobal, en wil hen met name bedanken voor hun bereidheid te beginnen aan de bouw, vooruitlopend op de sluiting van de financieringsovereenkomst, waardoor wij veel sneller energie aan het netwerk kunnen gaan leveren, in vergelijking met het lange proces dat gewoonlijk is verbonden aan een private IPP-investering."

Over ContourGlobal

ContourGlobal is een internationaal bedrijf voor energieopwekking, met ongeveer 4000 MW in werking of onder constructie in 21 landen op vier continenten. De 1818 medewerkers van ContourGlobal beheren, bezitten en bedienen een portfolio van 58 energiecentrales, die een groot aantal verschillende brandstofsoorten en technologieën gebruiken, waaronder hernieuwbare energieproductie uit hydro-elektrische energie, wind- en zonne-energie, en met een uitgebreide vloot conventioneel aangedreven thermale energiecentrales. De actieve ontwikkelingspijplijn van 4000 MW van het Bedrijf strekt zich uit over Europa, Afrika en Latijns-Amerika.

Ga voor meer informatie over ContourGlobal naar www.contourglobal.com [http://www.contourglobal.com/]Ga voor meer informatie over OPIC naar www.opic.gov [http://www.opic.gov/]Ga voor meer informatie over IFC www.ifc.org [http://www.ifc.org/]


ContourGlobal


CONTACT: CONTACTPERSOON: Heidi Gluck, Tel.: +43 1 5124321, +43 6644416240, glueck@heidiglueck.at


Web site: http://www.contourglobal.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234