Deelnemers Pitchprogramma Buma Music meets Tech bekend

De start-ups die kans maken op de Buma Music meets Tech Award en de Buma Music meets Tech Public's Choice Award zijn bekend. Zij maken deel uit van het pitchprogramma van Buma Music meets Tech op vrijdag 15 januari tijdens Eurosonic Noorderslag 2016. Tijdens het conferentieprogramma presenteren de start-ups hun concept aan media, professionals uit de industrie en een internationaal publiek.

De deelnemende start-ups zijn: Gigstarter, Ticketswap, Bookya, Firstage, Revolve, Invista, Number8, Vesper, Whitestone, POPPED, Fundrs-IBT en WeMakeVr.

De Buma Music meets Tech Award werkt als een kickstarter voor vernieuwende muziek gerelateerde start-ups. Het initiatief met volgens de vakjury de grootste toegevoegde waarde voor gebruikers, fans of artiesten wint op vrijdag 16 januari de Buma Music meets Tech Award en Euro5000,-.

De publieksjury bepaalt welk concept wordt beloond met de Buma Music meets Tech Public's Choice Award. Iedereen die de daarvoor bedoelde app downloadt en stemt behoort tot de publieksjury. Via deze app kan het publiek stemmen op hun favoriete start-up. Het initiatief met de meest toegekende sterren wint de publieksprijs, de Buma Music meets Tech Public's Choice Award. Vanaf januari 2016 is de Buma Music meets Tech-app te downloaden voor Android- en iOS-gebruikers.

Over Buma Music meets Tech
Buma Music meets Tech is het innovatieprogramma van de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Buma Music meets Tech is opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt en stimuleert om de groei te versnellen. Buma Music meets Tech biedt hen een platform voor het promoten en het onder de aandacht brengen van de diensten bij zowel professionals als publiek. In een netwerk van bedrijven, entrepreneurs, collectieve beheersorganisaties en financiers krijgen start-ups de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een dienst met een sluitend bedrijfsmodel. Door exposure, netwerken, het delen van kennis en ervaring met professionals, de validatie vanuit collectieve beheersorganisaties en het netwerk stimuleert Buma Music meets Tech de ontwikkeling van start-ups. Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Buma Music meets Tech een pitchprogramma voor start-ups en een conferentieprogramma over innovatie.

Tickets
Om Buma Music meets Tech bij te wonen is een Eurosonic Noorderslag conference registratie nodig.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. 's Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 13 tot en met 15 januari 2016 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag staat bekend als het evenement waar nu bekende acts zoals Ásgeir, Bastille, Jake Bugg, James Blake, Jungle, Milky Chance, Nico & Vinz werden ontdekt en vervolgens geboekt voor optredens op de grote podia en festivals van het daaropvolgende seizoen.

www.buma-music-meets-tech.nl
www.eurosonic-noorderslag.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Frank Janssen, Communication & PR Buma/Stemra:
T: 023 - 799 7690
M: 06 - 5104 2307
E-mail: frank.janssen@bumastemra.nl

Ruud Berends, Eurosonic Noorderslag Conference Coördinator
M: 06-28403183
E-mail: ruud.berends@noorderslag.nl

Buma/Stemra

plaats:
Hoofddorp
website:
http://www.bumastemra.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234