5e Brand Bierbrouwwedstrijd voor thuisbrouwers

5e BRAND BIERBROUWWESTRIJD VOOR THUISBROUWERS
Brouw jij de beste Porter van Nederland?

Wijlre, 18 december 2015 - Voor het vijfde jaar op rij dagen Brand Bier en Bier Consumenten Vereniging PINT de thuisbrouwers van Nederland uit. Dit jaar staat volledig in het teken van het brouwen van de beste Porter. De winnaar mag samen met de meesterbrouwers van Brand, zijn Porter brouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. Thuisbrouwers kunnen zich tot 1 april 2016 inschrijven op www.pint.nl.

Terwijl bierliefhebbers reikhalzend uitkijken naar Brand Saison, het bier waarmee thuisbrouwer Bart Engel in 2015 de wedstrijd won, gaat de nieuwe editie van de jaarlijkse Brand Bierbrouwwedstrijd alweer van start. Deelnemers van eerdere edities werd gevraagd welk type bier zij het liefst wilden brouwen. Onder deze thuisbrouwers bleek Porter de favoriet. Dit type bier komt oorspronkelijk uit Engeland waar het sinds de achttiende eeuw al werd gedronken. Het bier was in die tijd populair onder "(water)dragers" (in het Engels porters) waardoor de naam Porter ontstond. Inmiddels is Porter wereldwijd uitgegroeid tot een van de grootste biertypes. Het bier is donker koper kleurig en kenmerkt zich door een bitterzoete smaak. Het wordt geassocieerd met de geur van karamel, noten, cappuccino en zoethout. De Porter is daarmee, na Zwaar Blond, IPA en Saison, een prachtige uitdaging en toevoeging aan het assortiment van de Brand Bierbrouwwedstrijd.

De Brand Bierbrouwwedstrijd

Net zoals thuisbrouwers, omarmt de Brand Bierbrouwerij het brouwen van speciaal bieren. Uit de gezamenlijke passie voor de ambacht van het brouwen ontstond de bierbrouwwedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag in Wijlre, samen met de meesterbrouwer van Brand, zijn of haar bier brouwen. Voorgaande jaren waren dat Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond), Jeroen Free (IPA) en Bart Engel (Saison).
Inschrijven voor de Brand Bierbrouwwedstrijd kan hier tot en met 1 april 2016 (minimum leeftijd is 18 jaar). Op de website van PINT kunt u vinden waar de Porter aan moet voldoen.

Geplaatst in:

Voor vragen over de brouwwedstrijd kunt u contact opnemen met Marc Scholten, Marketing Manager Brand; Marc.Scholten@Brand.nl / 06 26510410

HEINEKEN Nederland

plaats:
Wijlre
website:
http://www.heineken.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234