BVN LIVE: nu wereldwijd online kijken naar NPO en VRT

Het beste van de publieke omroep in BVN Live
BVN wereldwijd nu ook via internet te zien

Goed nieuws voor Nederlandse expats en vakantiegangers: BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, is behalve per satelliet nu ook wereldwijd, 24 uur per dag, via het internet te zien. BVN zendt iedere dag een selectie uit van actuele tv-programma's van de NPO en de VRT.

In veel landen is de internetkwaliteit te slecht voor online tv kijken en zijn BVN-kijkers nog steeds aangewezen op ontvangst via de satelliet. Toch kreeg de zender steeds vaker het verzoek om ook online te kunnen kijken naar BVN. Netmanager René van Baaren: "Op veel plekken, denk aan grote steden met hoge gebouwen of landen met strenge overheidsregels, is het niet mogelijk om BVN via de satelliet te kunnen volgen. Maar in veel gevallen is er dan wél goed internet voorhanden. Ook van veel Nederlandstalige vakantiegangers kregen we de vraag om het signaal van BVN online beschikbaar te maken."

Nieuwe groep kijkers
BVN Live, zoals de online versie heet, is het afgelopen halfjaar via www.bvn.tv/bvnlive in stilte uitgerold om de techniek te optimaliseren en de reacties van de kijkers te peilen. En die reacties waren positief, zo concludeert Van Baaren: "We kunnen nu niet alleen een nieuwe groep Nederlandstalige expats en emigranten bereiken maar ook bestaande kijkers vinden het prettig om via mobiele devices als laptop, smartphone of tablet de programma's van BVN te kunnen volgen. En met deze online stream is BVN voor de 9 miljoen Nederlanders die komend jaar weer op vakantie gaan in het buitenland, ook veel toegankelijker geworden."

Ook bij calamiteiten
BVN is de enige Nederlandstalige tv-zender die overal ter wereld via de satelliet - en nu ook via internet - kan worden bekeken. BVN biedt de kijker een dagelijkse selectie uit het actuele televisieaanbod van de NPO en de VRT: nieuws en actualiteiten, jeugd- en informatieve programma's, sport - waaronder de samenvatting van de Nederlandse Eredivisie - en Nederlandstalig drama. Zo kunnen Nederlanders in het buitenland op BVN onder andere kijken naar het 'NOS Journaal', 'DWDD', 'Nieuwsuur', 'Ik vertrek', 'Wie is de Mol', 'Flikken Maastricht' en 'Floortje naar het einde van de Wereld'. Bij belangrijke gebeurtenissen en grote calamiteiten zendt BVN bovendien de live verslaggeving van de NOS en VRT gelijktijdig uit.

#KIJKNOUBVNLIVE
In aansluiting op de reacties die nu al binnenkomen is BVN een social media campagne gestart waarin BVN-kijkers worden opgeroepen een foto te maken van hoe zij online BVN kijken en die te delen met #KIJKNOUBVNLIVE. De leukste inzendingen maken kans op een tablet.

BVN Live is wereldwijd (met uitzondering van Nederland en België) via het internet gratis te bekijken op www.bvn.tv/bvnlive.

Meer informatie en beeldmateriaal:
BVN, Zoë Lambooy
mail: pers@bvn.nl
telefoon: 035 677 48 35

BVN Live is wereldwijd (met uitzondering van Nederland en België) via het internet gratis te bekijken op www.bvn.tv/bvnlive.

BVN

plaats:
HILVERSUM
website:
http://www.bvn.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234