UNETO-VNI waarschuwt voor valse e-mails met nepprijzen

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de elektrotechnische detailhandel, waarschuwt consumenten voor valse e-mails die uit naam van elektronicawinkels worden verzonden. Het gaat om phishingmail waarin de afzender de indruk wekt dat de consument bijvoorbeeld een televisie, camera, smartphone of espressoapparaat heeft gewonnen.

De valse e-mails bevatten een bijlage die de consument moet openen om de 'prijs te claimen'. Door de bijlage te openen, wordt de computer vervolgens besmet met schadelijke software. Manager Detailhandel Rob Wierenga van UNETO-VNI waarschuwt consumenten om verdachte e-mails niet te openen en onmiddellijk van de computer te verwijderen.

Volgens Wierenga neemt het aantal valse e-mails in de aanloop naar de feestdagen toe. 'Het gaat tot nu toe om enkele tientallen meldingen van onze leden, maar dit is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg.'

Fraudeurs vervalsen ook steeds vaker complete websites van elektronicaketens. Consumenten die op zo'n site een product bestellen, komen van een koude kermis thuis. Het product wordt nooit geleverd en de consument is zijn geld kwijt. Vaak is de site de volgende dag alweer uit de lucht.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Dick Reijman 079 325 07 53/ 06 224 116 60, d.reijman@uneto-vni.nl, www.uneto-vni.nl, www.twitter.com/unetovni

UNETO - VNI

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.uneto-vni.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234