Logeion lanceert vernieuwde beroepsniveauprofielen communicatievak

Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals lanceert de vernieuwde beroepsniveauprofielen (BNP) voor het communicatievak. De geactualiseerde beroepsniveauprofielen beschrijven het werkveld van de communicatieprofessional in een model met zes kerntaken en zes niveaus. Dit BNP-model is onder andere bedoeld om communicatieprofessionals te helpen bij hun professionele ontwikkeling: waar sta je in het vak? Waar wil je naartoe?

Zowel voor het reguliere onderwijs (denk aan HBO Communicatie) als voor aanbieders van cursorische communicatieopleidingen bieden de BNP houvast bij het ontwikkelen van het aanbod en de inhoudelijke curricula. Bedrijven en bureaus kunnen het model gebruiken als basis voor het opstellen van bijvoorbeeld functie- en competentieprofielen of de inrichting van de communicatieafdeling. Logeion gebruikt het model onder meer voor de certificering van particuliere communicatieopleidingen.

Het nieuwe model vervangt het oude model dat Logeion in 2010 had geïntroduceerd. In het vernieuwde model zijn de criteria voor het beoordelen van het niveau verhelderd. Ook heeft het model meer consistentie en samenhang gekregen. Hierdoor is het gemakkelijker in het gebruik.

Logeion heeft tevens een online tool gelanceerd waarmee professionals zichzelf in het model kunnen plotten. Dit digitale BNP-instrument (http://bnp.logeion.nl/) leidt je in stappen door het model, zodat je je eigen profiel kunt opstellen. Je kunt ook anderen vragen om jou te plotten: bijvoorbeeld je leidinggevende, collega's, vakgenoten of opdrachtgevers. Zo krijg je als professional relevante 360° feedback.

Voorlopig is het instrument gericht op de individuele gebruiker. Uitbreiding naar andere toepassingsgebieden - bijvoorbeeld managers die een totaaloverzicht van hun afdeling willen hebben - staat in de planning voor volgend jaar.

Logeion-voorzitter Ron van der Jagt: "Ik ben heel erg trots dat het vernieuwde model er staat. Een werkgroep binnen Logeion onder voorzitterschap van Caroline Wehrmann is hier intensief mee bezig geweest. We zijn blij dat we als beroepsorganisatie met dit belangrijke instrument een bijdrage kunnen leveren aan de professionalisering van het vak en de beroepsgroep. Daarbij is de online tool zeer vriendelijk in het gebruik en geeft veel inzicht in waar je staat als communicatieprofessional."

Logeion organiseert in 2016 bijeenkomsten voor leden en niet-leden om het model en het gebruik daarvan toe te lichten.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe beroepsniveauprofielen op: www.logeion.nl/beroepsniveauprofielen en de video op YouTube. Het BNP-instrument is te vinden op http://bnp.logeion.nl.
Links:
www.logeion.nl
De video op YouTube:

Geplaatst in:

Bericht voor de redactie:
Bel voor meer informatie met Clarisse Buma, directeur Logeion, tel: 070 346 7049 of 06 8145 2232 of kijk op www.logeion.nl

Logeion

plaats:
Den Haag
website:
http://www.logeion.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234