Tristan - Berlijn laat zijn tanden zien

BERLIJN, December 16, 2015 /PRNewswire/ --Het natuurhistorisch museum in Berlijn, het Museum für Naturkunde, gaat onderdak bieden aan een origineel skelet van een Tyrannosaurus rex  
Berlijn heeft er een nieuwe culturele trekpleister en uniek onderzoeksobject bij. Wereldwijd is Tristan een van de best bewaarde exemplaren van het geslacht Tyrannosaurus rex. Vanaf 17 december 2015 is hij te bewonderen op een speciale tentoonstelling. In het Museum für Naturkunde, het Leibniz Institute for Evolution and Biodiversity Research zal het skelet bestudeerd worden door een speciaal onderzoeksteam, dat gebruikmaakt van een geavanceerde technologie en een nauwe samenwerking aangaat met partners in de wetenschaps- en onderzoekswereld, de industrie en de maatschappij. Het museum zet een nieuwe standaard door T. rex voor het eerst in Europa tentoon te stellen en tegelijkertijd een uitgebreid onderzoeksprogramma uit te voeren dat het verhaal van Tristan en de tentoonstelling vertelt.   
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151214/295523 )

De tentoonstelling bestaat uit een levensgroot skelet van twaalf meter lang en een bijna complete schedel van 's werelds grootste roofdier, en zal bezoekers een uniek kijkje geven achter de schermen van het onderzoek naar Tristan. Wat vertellen deze ongeveer 66 miljoen jaar oude botten ons over het leven van Tristan? Was hij ziek? Wat woog hij? Hoe hard kon hij rennen? Wat was zijn bijtkracht? De tentoonstelling is een realtime-experiment. Dit betekent dat deze dankzij het geavanceerde onderzoek door de jaren heen zal groeien en veranderen.
Het museum heeft wereldwijd zowel op het gebied van tentoonstellingen als wetenschappelijk onderzoek een uitstekende reputatie opgebouwd. "We werken aan belangrijke wetenschappelijke kwesties zoals klimaatverandering, de dreiging van meteorieten en de bescherming van de biodiversiteit. We bestuderen het heden en het verleden, en gebruiken onze kennis om invloed uit te oefenen op de toekomst van onze planeet. Tristan is onderdeel van deze ontwikkeling", aldus algemeen directeur Johannes Vogel, "Tristan vormt een unieke, eenmalige kans voor Berlijn, voor Duitsland en voor het internationale natuuronderzoek."
- Verwijzing: afbeelding is verkrijgbaar bij AP Images (http://www.apimages.com) en http://www.presseportal.de/nr/119150 -
Contact: Dr. Gesine Steiner / persvoorlichter, Museum für Naturkunde, Invalidenstrasse 43, 10115 Berlijn Tel. +49(0)30-2093-8917, e-mail: gesine.steiner@mfn-berlin.de , http://www.naturkundemuseum-berlin.de


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20151214/295523


Museum of Natural History Berlin

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234