Franchise concept Jouw Marktkraam schot in de roos

Begin 2015 werd door Jouw Marktkraam de doelstelling aangekondigd om eind 2015 minstens 20 vestigingen in Nederland te hebben staan. Dat doel is ruimschoots behaald met 27 geopende filialen door het hele land. Daarmee wordt de missie om een volledig geaccepteerd verkoopkanaal voor nieuwe spullen en zelfgemaakte spullen te worden werkelijkheid.

Goed inspelen op trends

Het concept voor de franchiseformule speelt in op verschillende trends én het belang van diverse doelgroepen en is door die combinatie van factoren een succes gebleken. Met name de trend van duurzaamheid speelt een grote rol in het succes van de winkels: Nederlanders worden zich steeds bewuster van de zogenaamde verspillingsmaatschappij en kiezen ervoor vaker tweedehands te kopen, maar ook hun eigen spullen niet meer zomaar weg te gooien. Daarnaast is het trend om originele en vintage spullen te verzamelen.

Ondernemersbloed
De kracht achter de diverse doelgroepen worden duidelijk als je op internet recensies tegenkomt op blogs en video's. Jouw Marktkraam wil iedereen de kans geven om te ondernemen en zijn of haar spullen in de etalage te zetten. Franchisenemers zijn enthousiast over het concept, welke past in het bewust worden van het hergebruiken van tweedehands spullen en die ook een platform willen bieden aan ondernemers en hobbyisten.
Linda van de Kuinder, eigenaar Jouw Marktkraam Maarssen: "Ik heb lang getwijfeld om als eigen ondernemer te beginnen, maar toen ik dit concept tegen kwam, was er geen twijfel meer."

Fun met een goed gevoel

Kraamhouders zijn gek op de manier van een eigen handeltje snel en lucratief opzetten. Het scheelt tijd ten opzichte van Marktplaats en via de handige app volg je dagelijks wat je verkoopt.
Iris ter Haar van het blog Ikbenirisniet.nl: "Naast het feit dat het mooi is voor je portemonnee, is het idee achter Jouw Marktkraam ook erg duurzaam. Spullen krijgen een tweede leven en hiermee worden weer grondstoffen bespaard. En het is ook gewoon heel leuk!"

Gezellige marktsfeer
Ook kopers worden uiteraard aangetrokken door het duurzame karakter, maar natuurlijk ook door de leuke prijsjes, originele spullen en de gezelligheid in de winkels. En niet in de laatste plaats, omdat iedere Jouw Marktkraam zijn eigen aanbod heeft en nooit hetzelfde is.

Hendrickje Saskia Lemstra uit Leeuwarden: "Leuke spullen en veel variatie. Verder gezellig personeel die altijd in zijn voor een praatje. Fijn dat ik zo dichtbij woon. Gewoon 'sneupen' en de prijs is vaak goed."

Jouw Marktkraam in heel Nederland.
Binnen de franchiseformule kunnen particulieren of bedrijven een kraam huren voor een periode van een week of langer. Zij richten zelf hun kraam in, prijzen de spullen met behulp van ontvangen barcodestickers en hebben er geen omkijken meer naar. De medewerker van Jouw Marktkraam zorgt voor de verkoop en de verkopen zijn te volgen via de speciale app.
Jouw Marktkraam is in november 2013 in Leeuwarden aan de Harlingerstraatweg 34 van start gegaan. Maandelijks komen er tot tien nieuwe franchise-belangstellenden bij.

Geplaatst in:

Niet voor publicatie: voor meer informatie over Jouw Marktkraam kunt u mailen naar info@jouwmarktkraam.nl of kijk op de website www.jouwmarktkraam.nl

Jouw Marktkraam

plaats:
Leeuwarden
website:
http://www.jouwmarktkraam.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234