Metsä Wood's Plan B voor Duitsland: Het Rijksdaggebouw gebouwd van hout

ESPOO, Finland, December 15, 2015 /PRNewswire/ --

In het Plan B-project verkent Metsä Wood de mogelijkheden van houtproducten door een scenario waarin historische gebouwen worden uitgevoerd in hout. De derde casus hiervan is het Rijksdaggebouw, de thuisbasis van het Duitse parlement. Het ontwerp is samen met de klant en tevens partner van Metsä Wood, Andreas Rutschmann, bouwkundig ingenieur van het toonaangevende Duitse houtbouwbedrijf FH Finnholz, gemaakt. 

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151007/274904LOGO )"Houtconstructie is de ideale manier om klimaatverandering tegen te gaan en huisvesting te bieden aan een groeiende stedelijke bevolking. Daar een groot deel van de werkzaamheden van het Duitse parlement over milieuwetgeving gaat, is het relevant dat haar huisvesting ook zo duurzaam mogelijk is. Het was geweldig om te horen dat het resultaat van Plan B - het Rijksdaggebouw zal worden voorgelegd aan de afdeling energiebeleid van het parlement", zei Andreas Rutschmann .

Daar het Rijksdaggebouw een combinatie van verschillende stijlen heeft, geeft deze historische reconstructie in hout drie verschillende technische uitdagingen; de entree met houten kolommen, de houten koepelstructuur en de houtconstructie van het kantoor. Kerto(R) LVL engineered wood is licht, snel mee te ontwerpen en te construeren, tevens is het een zeer milieuvriendelijk bouwmateriaal.

"Het herontwerpen van het Rijksdaggebouw was een boeiend project dat ons de mogelijkheid bood om de veelzijdigheid van het engineered wood te testen op een historisch ontwerp dat stijlen combineert uit verschillende decennia. Kerto kan gemakkelijk voldoen aan de verschillende eisen dat het topsegment stelt in de industriële en kantoorarchitectuur. Als het Rijksdaggebouw vandaag de dag van hout zou worden gebouwd, zou het gemakkelijk kunnen worden bekroond met 'the Golden Certificate'(DGNB) ", aldus Senior Vice President van Metsä Wood - Building & Industry Jari Tikkanen .

Slechts een paar gebouwen heeft zoveel veranderingen ondergaan als het Rijksdaggebouw. Het oorspronkelijke gebouw werd voltooid in 1894 en bood huisvesting aan de Rijksdag tot 1933 toen het gebouw zwaar beschadigd werd door een brand. Het gebouw werd gereconstrueerd na de Duitse hereniging in 1990 en werd de thuisbasis van het Duitse parlement in 1999. De wereldberoemde architect Sir Norman Foster leidde de wederopbouw.

Naast het ontwerp van het Rijksdaggebouw, zijn de ontwerpen van het Empire State Building en het Romeinse Colosseum te vinden op de website van Metsä Wood. Meer ontwerpen zullen later worden gepubliceerd. http://www.metsawood.com/planb .

Foto's: http://databank.metsagroup.com/?cart=5747-aiibldbfgf&l=EN

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Susanna Siira, Marketing en Communicatie Manager, Metsä Wood, susanna.siira@metsagroup.com, t. +358-400-606-082

Metsä Wood is een Finse houtleverancier die de bouw, industrie en distributie van hoogwaardige houtproducten voorziet, met als doel men de vrijwel eindeloze mogelijkheden van hout te laten ontdekken. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in Europa en heeft ambitieuze wereldwijde groeidoelstellingen. Primaire producten van Metsä Wood zijn het Noordse premium (gezaagd) hout, multiplex en Kerto(R) LVL. Metsä Wood is een onderdeel van de Metsä Group die de gehele houtwaardeketen dekt van duurzaam geteeld bos tot verschillende op hout gebaseerde producten zoals gezaagd hout, multiplex, pulp, karton en tissues en bakpapieren.Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20151007/274904LOGO
Metsä Wood

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234