Gouden Kalf geveild voor 3.200 euro

Nederlands Filmfestival niet blij met veiling

Een Gouden Kalf, de Nederlandse variant van de Oscar, heeft gisteravond tijdens een online kunstveiling bij veilinghuis Catawiki ruim 3.200 euro opgebracht. Het Gouden Kalf wordt sinds 1981 jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. Kunstenaar Theo Mackaay, die het beeldje in 1980 bedacht, heeft begin jaren tachtig echter ook een aantal Kalveren geproduceerd en weggeven aan vrienden en bekenden. Deze kalveren duiken nu steeds vaker af en toe op tijdens veilingen. Het Nederlands Filmfestival is ongelukkig met de veiling van de beeldjes, omdat ze graag de exclusiviteit willen behouden. Het Nederlands Filmfestival en Mackaay hebben daarom inmiddels afspraken gemaakt dat er geen niet-uitgereikte exemplaren van het Kalf meer in omloop mogen worden gebracht.

Steeds meer waard
Volgens veilingmeester Marco Hendrix van Catawiki zijn de Gouden Kalveren echter heel gewild als kunstobject. ''Theo Mackaay is een succesvol kunstenaar en zijn werk levert veel geld op. Het door hem ontworpen Gouden Kalf is zijn bekendste werk en er zijn veel kunstverzamelaars in Nederland die maar wat graag zo'n beeldje thuis hebben willen staan. Zeker ook omdat het beeldje zo bekend is. De prijzen van deze beeldjes lopen dan ook steeds verder op. Vorig jaar veilden wij een gouden Kalf voor 2.000 euro. Inmiddels is de waarde dus behoorlijk gestegen''.

De Kunstveiling is te bekijken op: www.catawiki.nl/goudenkalf

Voor vragen kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
Tel: +31 655847934
email: mark@catawiki.nl

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234