SBI Formaat MonitOR 2015-2016, het grootste MZ-onderzoek van start

Het grootste medezeggenschapsonderzoek van Nederland gaat vandaag van start.

De SBI Formaat MonitOR wordt het grootste onderzoek naar de stand van de medezeggenschap in Nederland. Met een zeer uitgebreide vragenlijst onderzoeken we op vele terreinen de dagelijkse praktijk van ondernemingsraden (OR's) en centrale ondernemingsraden (COR's). Denk aan de onderwerpen waar de OR zich mee bezig houdt, hoeveel adviezen en instemmingen komen er bij een OR langs? Maar ook, hoe gaat de OR om met een toezichthouder? Zitten er ook jongere medewerkers in de OR en kijken die nou anders of niet? Maakt de OR ook gebruik van zijn scholingsrecht, en wat levert dat dan op?
Na een eerste verkenning van de commissie bevordering medezeggenschap (CBM) die zich alleen heeft gericht op de scholing van ondernemingsraden, is het tijd voor een breed overzicht.
Met dit onderzoek kunnen ondernemingsraden nagaan of ze het prima doen, of toch eens in gesprek moeten gaan met hun bestuurder. Kunnen beleidsmakers zich afvragen of het beleid werkt. Trainers en adviseurs krijgen een handvat om hun ondernemingsraden kritisch te bevragen op de gewenste ondersteuning.

Meer informatie over de SBI Formaat MonitOR 2015-2016:

Over de inhoud van het onderzoek:
SBI Formaat: 0343 - 47 33 33
drs Simone van Houten-Pilkes MMO (trainer/adviseur)
06 - 525 99 039
simone.van.houten@sbiformaat.nl
dr John Snel (trainer/adviseur)
06 - 525 99 070
john.snel@sbiformaat.nl

Over de opzet van het onderzoek:
Sido Groenland (onderzoeker/adviseur)
06 - 22 60 18 42
sido.groenland@sbiformaat.nl

SBI Formaat is het trainings- en adviesbureau voor zinvolle medezeggenschap, duurzame participatie en sterke arbeidsverhoudingen. SBI Formaat is marktleider op het gebied van ondernemingsraadtrainingen.
www.sbiformaat.nl

SBI Formaat

plaats:
Doorn

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234