Circulaire Economie startup 'eet' 6 miljoen kilo printplaten per jaar

Amsterdam, 14 december 2015

Nederlandse grootste Circulaire Economie startup 'eet' 6 miljoen kilo printplaten per jaar

Na ruim 1,5 jaar voorbereiding, begint The Circular Company in 2016 met de realisatie van een nieuwe generatie afvalverwerkende installaties. Deze installaties zullen, op basis van plasma technologie, zeer grote hoeveelheden afval- en reststromen upcyclen naar zuivere grondstoffen. Maximale grondstof terugwinning en het sluiten van de cirkel staat hierbij centraal.

De eerste installatie, de HBG-RMR (Holle Bolle Gijs - Rare Metal Recovery), zal gerealiseerd worden op PolanenPark, langs de A9 en op steenworp afstand van Schiphol en de Amsterdamse haven. Op deze locatie zal per jaar 6 miljoen kilo aan afgedankte printplaten worden verwerkt tot nieuwe technologie metalen t.b.v. de Europese maakindustrie. Technologie metalen zijn cruciaal voor mens en milieu en worden o.a. toegepast in medische apparatuur, zonnepanelen, zeer sterke magneten t.b.v. windmolens en elektrische auto's en in accu's t.b.v. energieopslag.

Op dit moment wordt minder dan 1% van de Rare Earth Metals uit E-waste teruggewonnen. De HBG-RMR is ontworpen om de terugwinning van technologie-metalen uit afval te maximaliseren, zonder restafval en schadelijke emissies. Met deze installatie is een investering van ruim 30 miljoen Euro gemoeid.


Over The Circular Company
The Circular Company richt zich op grootschalige en toenemende afvalstromen die tot op heden niet of onvoldoende worden omgezet in nieuwe grondstoffen. Hiertoe ontwikkelt zij business plannen, entameert zij upcycle installaties en draagt zij zorg voor de exploitatie en doorontwikkeling van de installaties.

Over Circulaire Economie
De Circulaire Economie is een economisch en industrieel systeem om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

Bestuurders zijn:
Geert Reistma, Chief Executive Officer
Niels Wagemaker, Chief Business Officer
Martin van Zanten, Chief Operations Officer

Perscontact:
Niels Wagemaker, Mobiel 06 2468 4244.
7 dagen per week bereikbaar van 08:30 tot 23:00 uur.

niels@thecircularcompany.com
www.thecircularcompany.com

The Circular Company B.V.

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234