"Op weg naar een groen HEINEKEN Nederland"

Op weg naar een groen HEINEKEN Nederland - distributiecentra voor 75 procent klimaatneutraal door 12.000 zonnepanelen

Zoeterwoude, 14 december 2015 - Vanaf vandaag maken de distributiecentra van HEINEKEN in Nederland gebruik van zonne-energie. De 12.000 zonnepanelen, die op acht locaties in het land zijn geïnstalleerd, hebben een vermogen van 3 megawatt (MWp). De energieproductie van de panelen staat gelijk aan de energiebehoefte van zo'n 800 huishoudens. Aanleg van de zonnepanelen is mede gerealiseerd door HEINEKEN's projectpartners SolarAccess en Triodos Renewables Europe Fund.

De zonnepanelen liggen op de distributiecentra van HEINEKEN Groothandel in Amsterdam, Houten, Oss, Drachten, Etten-Leur, Rotterdam, Heerlen en Deventer. De plaatsing van de zonnepanelen past helemaal binnen de ambitie van HEINEKEN om in 2020 voor de horecadistributie in de grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport. De door de zonnepanelen opgewekte stroom zal namelijk onder meer worden gebruikt voor het opladen van de accu's van de 10 elektrische vrachtwagens die in 2016 voor de vestigingen Amsterdam en Rotterdam gaan rijden.

"We zijn al geruime tijd bezig met het vergroenen van HEINEKEN, dus toen vorig jaar de mogelijkheid zich aandiende om dit zonne-energie project op onze distributiecentra te realiseren, hebben we die kans direct aangegrepen," aldus Jeroen Corver, directeur HEINEKEN Groothandel. "Met de aanleg van deze zonne-energie systemen zetten we weer een enorme stap vooruit in onze ambitie naar een klimaat-neutrale Groothandel. Met de opgewekte energie kunnen we elektrische vrachtwagens en heftrucks laten rijden en grotendeels voorzien in de stroom die we nodig hebben. Hiermee worden onze distributiecentra voor 75 procent klimaatneutraal. Een hele mooie stap op weg naar een 100 procent groen HEINEKEN Nederland."

SolarAccess werkte al eerder met HEINEKEN samen voor de aanleg van 3.680 zonnepanelen op het dak van de brouwerij in Den Bosch en voor projecten in België, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

"We zijn enorm trots dat wij ook dit project voor HEINEKEN hebben gerealiseerd; met acht locaties het grootste in onze samenwerking tot nu toe," zegt Dany de Zeeuw, sales director van SolarAccess. "Als duurzame energieleverancier kunnen wij een mooie bijdrage leveren aan het 'Brewing a Better World' duurzaamheidprogramma van HEINEKEN. Deze acht zonne-energie projecten zijn hier een geweldig voorbeeld van."

Het Triodos Renewables Europe Fund heeft in de nieuwe zonne-energiesystemen geïnvesteerd. Triodos Renewables Europe Fund, een van de beleggingsfondsen van Triodos Investment Management, maakt het voor beleggers mogelijk om actief een bijdrage te leveren aan de groei van hernieuwbare energiebronnen in Europa.

Vincent van Haarlem, fondsmanager Triodos Renewables Europe Fund: "We zijn verheugd om dit project toe te kunnen voegen aan onze investeringsportefeuille van duurzame projecten. Het plaatsen van zonne-energie systemen op daken van de directe gebruikers van deze energie draagt bij aan het verbeteren van de energie-efficiëntie in Nederland. Daarmee leveren deze zonne-energie systemen en de duurzame ambities van HEINEKEN in het algemeen een concrete bijdrage aan de verduurzaming van onze energievoorziening en aan de transitie naar een duurzamere maatschappij."

De aanleg van de zonne-energie systemen is een volgende stap in het realiseren van HEINEKEN's streven naar een klimaat-neutrale organisatie. Naast zonne-energie, maakt HEINEKEN Nederland gebruik van verschillende andere duurzame energiebronnen, zoals biogas uit de waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en Den Bosch, waterkracht in Wijlre en windenergie in Den Bosch. Ook worden medio 2016 vier windturbines in Zoeterwoude in gebruik genomen. Deze windturbines met een gezamenlijke capaciteit van 12 megawatt gaan voor ruim 40 procent in de energievoorziening van de brouwerij voorzien.

Bekijk hier ook de video:   


Bekijk hier de video van de lancering op 14 december:

Geplaatst in:

Over de duurzaamheidsinitiatieven van HEINEKEN Nederland: www.heinekennederland.nl/duurzaamheid
HEINEKEN Nederland - John-Paul Schuirink / T: 071 545 8000 / E: john-paul.schuirink@heineken.com
Over Triodos Renewables Europe Fund: www.triodos.com
Triodos Investment Management - Sandra Bergsteijn / T: 030 6942422 / E: sandra.bergsteijn@triodos.nl
Over SolarAccess: www.solaraccess.nl SolarAccess - Dany de Zeeuw / T: 06 52607299 / E: dany.de.zeeuw@solaraccess.eu

HEINEKEN Nederland

plaats:
Zoeterwoude
website:
http://www.heineken.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234