Van Leeuwen Buizen Groep als eerste gecertificeerd voor ISO 9001:2015

Van Leeuwen Buizen Groep als eerste gecertificeerd voor ISO 9001:2015

ZWIJNDRECHT, 14 december 2015 - De Van Leeuwen Buizen Groep is als eerste door Lloyd's Register (LRQA) in Nederland gecertificeerd voor de nieuwe ISO 9001:2015 norm. Van Leeuwen is het eerste bedrijf in continentaal Europa dat dit certificaat ontving, op basis van de LRQA audit begin oktober. Het werd op vrijdag 11 december officieel aan Van Leeuwen uitgereikt.

Kenmerkend voor de nieuwe norm zijn onder andere aspecten als context analyse, stakeholder management en een betere risicobenadering. Paul Bokdam, Sales Director Central Europe van LRQA: "Van Leeuwen is al in een zeer vroeg stadium met deze nieuwe norm aan de slag gegaan en laat met dit certificaat zien dat nieuwe ontwikkelingen snel kunnen worden opgepakt." Paul Bokdam van LRQA reikte het certificaat op vrijdag 11 december officieel uit aan de bestuursvoorzitter van Van Leeuwen, Peter Rietberg, in het bijzijn van Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME.

Peter Rietberg, Bestuursvoorzitter Van Leeuwen Buizen Groep: "Als toonaangevende en innovatieve distributeur en specialist in stalen buizen en buistoepassingen, hecht Van Leeuwen er belang aan voorop te lopen in het voldoen aan deze nieuwe norm in kwaliteitsmanagement. Het past daarnaast in ons streven om ons productaanbod en onze services te voortdurend verbeteren."

ISO 9001:2015
De opvolger van de norm ISO 9001:2008 is recent vrijgegeven. Vernieuwingen betreffen onder andere aspecten als stakeholder management, risicomanagement, documentatie en leiderschap. Processen in de organisatie dienen continu te worden verbeterd en bedrijven dienen nadrukkelijker te communiceren met hun stakeholders, zoals de klanten maar ook andere partners en leveranciers. De organisatie wordt meer gezien als een entiteit die zich bewust is van haar rol in de samenleving en de keten. De organisatie bedient uiteraard haar klanten maar werkt ook met leveranciers samen om processen te verbeteren en kosten te verlagen. Er wordt meer nadruk gelegd op de directieverantwoordelijkheid. Naast het meten van de prestaties van processen worden ook de risico's gemeten en geanalyseerd.

De International Accreditation Forum (IAF) en de International Organization for Standardization (ISO) houden een overgangsperiode van drie jaar aan, die eindigt in september 2018. Na september 2018 zijn certificaten op basis van ISO 9001:2008 niet meer geldig.

Foto van de uitreiking via deze link: https://vanleeuwen.getbynder.com/web/19865111441a9...
V.l.n.r.: Peter Rietberg (bestuursvoorzitter Van Leeuwen), Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (voorzitter FME), Paul Bokdam (Sales Director Central Europe LRQA).

Van Leeuwen Buizen Groep
De Van Leeuwen Buizen Groep is een wereldwijd opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het bedrijf is in vrijwel alle industriële sectoren actief. De basis van het bedrijf is gelegd in 1924. De Groep telt 45 vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië, Noord- en Zuid-Amerika.
www.vanleeuwen.com

Nadere informatie:
Manager Corporate Communications, Ingrid den Hartog,
e-mail cc@vanleeuwen.nl, telefoon +31 78 625 23 32, mobiel +31 6 23 14 71 18

Van Leeuwen Buizen Groep

plaats:
Zwijndrecht
website:
http://www.vanleeuwen.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234