Cross motoren vliegen door centrum Maastricht

De stunt is levensgevaarlijk. Drie stuntrijders racen door een 'globe des doods' met meer dan 100 kilometer per uur. Dat gebeurt op woensdag 16 december om 15.00 uur bij winkelcentrum Mosae Forum in Maastricht. De stuntrijders zijn afkomstig van Wintercircus Maastricht. Deze show is van 19 december t/m 3 januari te zien in het MECC. ,,Een stunt als deze is uniek in Europa", zegt woordvoerder Mike Leegwater. ,,In een ronde kooi wordt met motoren in moordend tempo rond gereden. Precisiewerk. De kleinste fout kan fataal zijn. Onze coureurs komen uit Venezuela en Brazilië en zijn waaghalzen pur sang."

De stunt in de Limburgse hoofdstad vindt plaats in het kader van Magisch Maastricht, een reeks activiteiten die rond de kerstdagen plaatsvindt in Maastricht. ,,Wij zijn op dit moment aan het repeteren in het MECC voor Wintercircus Maastricht", legt Leegwater uit. ,,De Globe des Doods is een hoogtepunt uit onze show. Dit is een ronde kooi waarin motoren rond racen. Overal ter wereld kijken mensen hier met ingehouden adem naar. Bij wijze van uitzondering wordt deze act nu één keer buiten uitgevoerd." Dat is niet zonder risico, weet hij. ,,Dit nummer vereist jarenlange training en ultiem onderling vertrouwen. De snelheid van de motoren loopt op tot ruim 100 kilometer per uur. Een inschattingsfout kan direct desastreuze gevolgen hebben."

Over ons

Wintercircus Maastricht is de grootste circusproductie in het zuiden van Nederland tijdens de kerstvakantie. Artiesten uit alle delen van de wereld worden voor deze show uitgenodigd. Vorig jaar vond de eerste editie van het evenement plaats en het succes was dusdanig groot dat direct tot een vervolg besloten werd. Wintercircus Maastricht is een initiatief van MECC Maastricht en wordt geproduceerd door Hillenaar Events. Het laatstgenoemde bedrijf presenteert naast Wintercircus Maastricht tevens Wintercircus Utrecht (Jaarbeurs), Wintercircus Amsterdam (RAI), Groot Kerstcircus Den Haag (Malieveld) en The Circus of Horrors (RAI).

Hillenaar Circus Events B.V.

plaats:
MAASTRICHT

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234