Johan Vlemmix verkoopt tamponfoto Heleen van Royen voor 1.300 euro

Vanavond is bij online veilinghuis Catawiki één van de meest besproken foto's van Nederland geveild. Het gaat om de befaamde 'tamponfoto' van schrijfster Heleen van Royen. In 2014 veroorzaakte de foto veel ophef toen Matthijs van Nieuwkerk de foto, met vagina en bebloede tampon, toonde tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. In datzelfde jaar kocht ondernemer, zanger en politicus Johan Vlemmix de foto via een veiling van Catawiki rechtstreeks van Heleen van Royen. Nu een jaar later laat Vlemmix weten afstand te willen doen van al zijn bezittingen, zo ook de 'tamponfoto'. De foto is wel minder waard geworden. Vorig jaar kocht Vlemmix deze namelijk voor 1.900 euro. De 'tamponfoto' was onderdeel van een grote veiling met de inventaris van Johan Vlemmix. In totaal bracht de veiling ruim 14.000 euro op.

Johan Vlemmix verkoopt zijn bezittingen
Vlemmix liet onlangs aan iedereen weten dat hij totaal iets anders gaat doen en schoon schip wil maken. ''Ik wil een nieuwe start maken. Alles verkopen is een begin en vanuit daar ga ik kijken hoe het verder moet. Ik ben een aandachtsjunk, kick op publiciteit maar het moet anders. Ik ga een nieuwe invulling geven aan mijn leven", aldus Vlemmix. Onder de hamer kwamen onder andere een krukje dat Vlemmix kreeg van het medium Jomanda, een auto die Vlemmix als kunstproject liet beplakken met maar liefst 1.800 oude Italiaanse bankbiljetten en diverse door Vlemmix gedragen carnavalspakken.

Veel belangstelling
Veilingmeester Ger van Oers van Catawiki geeft aan dat er vanuit zowel Nederland als België belangstelling was voor 'tamponfoto'. ''Naast veel bieders waren er ook veel mensen die de beruchte foto gewoon even wilden bekijken. De tamponfoto is dan ook zo veelvuldig in het nieuws geweest en op sociale media besproken dat iedereen de foto inmiddels kent.'' Uiteindelijk is de foto voor ruim 1.300 euro gekocht door een Belg.

De resultaten van de veiling zijn terug te vinden via: www.catawiki.nl/vlemmix

Voor vragen kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
Tel: +31 655847934
email: mark@catawiki.nl

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234