Ouderenfonds in actie voor kerstdiners eenzame ouderen

Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en hebben nauwelijks sociale contacten. Veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert ook dit jaar samen met Van der Valk door het hele land kerstdiners om ouderen samen te brengen in deze bijzondere dagen. In totaal worden in de twee weken voor kerst duizenden ouderen verrast met een diner.

Naast een mooie avond biedt het kerstdiner ook kans op duurzame contacten tussen oudere buurtgenoten, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen.

Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de sponsoring door Jumbo kan het Nationaal Ouderenfonds ook dit jaar weer bijna honderd kerstdiners organiseren. Bedrijven en particulieren kunnen de diners ook sponsoren. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met het Nationaal Ouderenfonds via 030-6567774.

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de OuderenOmbudsman (0900 - 60 80 100, lokaal tarief) en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Geplaatst in:

Wilt u aanwezig zijn bij deze, of een van de andere kerstdiners? Neem dan contact op met het Nationaal Ouderenfonds. Meer informatie is te verkrijgen via persvoorlichter Sander van Oorspronk van het Nationaal Ouderenfonds: 06-133 525 16 of 030-6567771 of kijk op www.ouderenfonds.nl

Nationaal Ouderenfonds

plaats:
Bunnik
website:
http://www.ouderenfonds.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234