Earnieland geeft online shopping een boost

Steven 'Spillie' Spillebeen:
"Earnieland geeft online shopping een boost"

De eindejaarsperiode is een piekmoment voor webshops. Earnieland geeft die boomende e-commercemarkt een extra boost. Het nieuwe online platform van Steven 'Spillie' Spillebeen geeft kortingen op aankopen in meer dan 450 webwinkels en betaalt die cash aan de consument uit. Nooit gezien in België!

Belgische e-commerce piekt
Online shopping in België is populairder dan ooit. Dat bevestigen cijfers van Comeos en de BeCommerce Market Monitor. Zo heeft 65% van de Belgen al eens iets gekocht in een webwinkel en kwamen er dit jaar 440.000 nieuwe online consumenten bij. Van alle bestedingen loopt 14% via het internet. Vooral diensten (vliegtuigtickets, vakantieboekingen, tickets voor evenementen) zijn populair, maar tijdens het eindejaar piekt ook de verkoop van speelgoed en andere cadeautjes (Bol.com verwerkte in de sinterklaasperiode 3 miljoen bestellingen). De reden van de online shopping boom ligt voor de hand: het is gemakkelijk, veilig én voordelig. En wie via Earnieland online shopt krijgt daar nu een extra voordeel bovenop.

Earnieland stort korting cash op de rekening
Het principe van Earnieland is eenvoudig en revolutionair: wie naar Earnieland.be surft, zich registreert en doorklikt naar één van 450 webshops, krijgt bij een aankoop, bovenop de vaak al scherpe prijs, een extra korting. Die wordt vervolgens cash op de rekening gestort (al vanaf 1 eurocent). Meer dan duizenden Belgen én Nederlanders maken vandaag gebruik van deze digitale 'klantenkortingservice'. En tijdens de eindejaarsperiode komen daar elke dag honderden gebruikers bij.

Oprichter Steven Spillebeen, de eerste winnaar van de realitysoap Big Brother: "Het idee voor Earnieland komt uit Amerika. Daar zijn cashback en loyalty platformen een bekend fenomeen. Met Earnieland zijn we een stap verder gegaan en hebben we een online shopping community opgezet waar alle grote webwinkels in België en in Nederland bij betrokken zijn, van Bol.com, Zalando en Booking.com tot CoolBlue."

En of het concept aanslaat! Sinds de start van het online platform in 2013 heeft Earnieland al tienduizenden euro's aan kortingen terugbetaald. In 2015 werd het genomineerd als Best Belgian Tool bij de Digital Marketing Awards.

Happy online shopping
Earnieland wil echter meer zijn dan een puur discount kanaal. Het wil zijn gebruikers vooral een 'happy' online winkelervaring bieden. Steven Spillebeen: "Earnieland is voordelig, maar ook makkelijk én leuk. Je hoeft zelfs niks te kopen om geld te verdienen. Zo kunnen 'Earnies' door hun sociale netwerk aan te spreken, punten verzamelen. Hoe meer promotie, hoe meer punten, hoe groter de beloning die later cash op hun rekening wordt gestort. Earnieland draait dus echt om happy online shopping!"

Facts&Figures
- Opgericht in 2013 door Steven Spillebeen, Bert Clybouw en Jennis Vanhaeke.
- Actief in België en Nederland met meer dan 1000 partnershops.
- Onlangs verhuisd van Roeselare naar Brugge.

Dit zeggen gebruikers over Earnieland:
- "Zoveel websites verzameld op 1 punt en héél simpel om je korting te verkrijgen: gewoon doorklikken naar de juiste website en dan je aankoop doen."
- "Het is een uniek spaarsysteem, fair en buitengewoon klantvriendelijk."

Geplaatst in:

Meer info
Steven Spillebeen
+32 475 66 67 19
steven@earnieland.com
be.linkedin.com/in/stevenspillebeen
http://www.earnieland.be
Vaartdijkstraat 19
8200 Brugge
+32 50 40 30 05

D’M&S

plaats:
Brugge

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234