Richard Baas is Beste Ambtenaar van 2015

EMBARGO TOT 21.15 UUR VANAVOND 10/12/2015

Winnaar PM Top 100 bekend
Richard Baas is de winnaar van de PM Top 100 Beste Ambtenaar 2015. Dat heeft juryvoorzitter Margo Trappenburg vanavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Kromhout Kazerne in Utrecht. Volgens de jury is Baas (senior beleidsmedewerker Urban Agenda bij BZK en vrijwillig politieagent in de Schilderswijk in Den Haag) een verbinder bij uitstek: open en uitnodigend; bovendien maatschappelijk betrokken en met lef! De onorthodoxe combinatie van beleid en uitvoering oogst bij de juryleden veel lof.

De tweede plaats in de PM Top 100 2015 gaat naar Stef van de Weerd (senior beleidsmedewerker sociaal domein gemeente Rotterdam). Een gedeelde derde plaats is voor Deborah van Duin (medewerker uitvoeringsbeleid gemeente Groningen) en sergeant-majoor Els Schiltmans (identificatiespecialist bij BID). Peter Tromp (beleidsmedewerker duurzaamheid gemeente Haarlem) is de winnaar van de PM top 100 Publieksprijs. Deze 'zonnekoning van Haarlem' heeft de meeste stemmen weten te verzamelen.

Twitter
In totaal brachten meer dan vijfduizend mensen hun stem uit. Voor het eerst in de geschiedenis van de PM Top 100 was het mogelijk om via Twitter te stemmen. 'Meer dan 600 mensen maakten van die mogelijkheid gebruik', aldus organisator en uitgever van PM Publiek Denken Asha Narain. 'Bij volgende verkiezingen zullen we zeker opnieuw van Twitter gebruik maken.'

Jury
Voorzitter van de jury is Margo Trappenburg (bijzonder hoogleraar aan de Universiteit voor de Humanistiek in Utrecht en columnist voor PM Publiek Denken). Overige leden zijn: Olav Welling (directeur Organisatie en Personeelsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Gerharda Tamminga (bestuurslid Vereniging van Gemeentesecretarissen en gemeentesecretaris Oude-IJsselstreek), Nicoly Vermeulen (voorzitter Raad van Bestuur Sociale Verzekeringsbank), Martin Kuipers (secretaris-directeur hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) en Michaël Munnich (directeur Driessen HRM).

De PM Top 100 Beste Ambtenaar is een initiatief van PM Publiek Denken, i.s.m. de Koninklijke Landmacht en Driessen HRM. Media-partners: HR Overheid en VNG Magazine.

Geplaatst in:

Voor meer informative, beeldmateriaal van de uitreiking, winnaars of een verslag van het juryberaad kunt u contact opnemen met: Asha Narain, Uitgever PM publiek Denken, telefoonnummer 06 54 954 112, e-mail asha@pm.nl.

Publiek Denken

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234