Persuitnodiging: Kerstconcert voor Ouderen, 15 dec, Concertgebouw

Kerstconcert voor Ouderen
15 december 2015, 14.30 uur-16.00 uur, Het Concertgebouw

Ruim duizend ouderen en mensen met een handicap of chronische ziekte komen op dinsdag 15 december 2015 naar de zestiende editie van het Kerstconcert voor Ouderen in Het Concertgebouw. Met rolstoelbussen en touringcars, begeleidt door een legertje vrolijke en hulpvaardige vrijwilligers. Met een hartverwarmend kerstverhaal, kerstkoekjes, chocomelk en mini-kerststol in een heuse goodie-bag, niets wordt aan het Kerst-toeval overgelaten. Vrijwilligers en zorgorganisatie Amstelring maken het mogelijk, met hulp van vele gulle sponsors.

Wie zijn er uitgenodigd voor het Kerstconcert?
De kerstperiode kan voor ouderen een eenzame periode zijn met emotionele herinneringen aan vroeger. Zorgorganisatie Amstelring organiseert een kerstconcert zodat ouderen en chronisch zieken de kerstsfeer op een gezellige en muzikale manier beleven in een bijzondere omgeving. Dit draagt bij aan het welbevinden, de vitaliteit en het geeft inspiratie. Het gaat om mensen die in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en kleinschalige groepswoningen wonen en om cliënten van de wijkzorg. Ook mantelzorgers zijn welkom, om hen zo een dagje uit te bezorgen in een prachtige locatie. Er komen ruim 1.000 bezoekers, waarvan 600 in een rolstoel.

Met hulpvaardige en vrolijke vrijwilligers
Zo'n 200 vrijwilligers zorgen dat alles goed, snel en vooral heel feestelijk verloopt. Met een vrolijke kerstmuts op bieden vrijwilligers de oudere een arm om op te leunen, of duwen de rolstoelen over de pluche vloerbedekking van Het Concertgebouw.
Vlak voor en vlak na het concert speelt zich buiten nog een logistieke operatie af. Rolstoelbussen en touringcars rijden onder leiding van Connexxion af en aan, verkeersregelaars leiden automobilisten om: kortom een goed geoliede logistieke machine in hartje Amsterdam.

Muziek en optredens
Met bijna 500 enthousiaste zangers en zangeressen verzorgt het Grootkoor Holland in Het Concertgebouw de zestiende editie van het Kerstconcert voor Ouderen. Onder leiding van Nan van Groeningen zingen de sopranen, alten, tenoren en bassen de meest prachtige kerstklassiekers. Meezingen mag, alleen luisteren en genieten natuurlijk ook. Er zijn optredens van Rob van Dijk (aan de vleugel), Martin Mans (achter het orgel), Etty van der Mei (dirigente en sopraansoliste), Nan van Groeningen (dirigent en zanger) en het Charles Dickens Ensemble. Twee basisschoolkinderen uit Amsterdam-Noord spelen een fluit-duo.

Geschiedenis van het Kerstconcert voor Ouderen
Het Kerstconcert voor Ouderen begon in het jaar 2000. Eerst was de Westerkerk in Amsterdam de plek van samenkomst, later de Grote Kerk in Monnickendam en vervolgens de Noorderkerk in Amsterdam. Het enthousiasme voor het concert nam ieder jaar steevast toe, steeds meer mensen wilden erbij zijn. In 2011 kregen Amstelring en het Grootkoor de unieke kans om het Kerstconcert in Het Concertgebouw te laten plaatsvinden. Sindsdien is deze mooiste muziektempel van Nederland dé plek van samenkomst.

Geplaatst in:

Wilt u verslag doen van het Kerstconcert voor Ouderen of op 15 december 's avonds een verslag of foto's ontvangen? Neem dan contact op met:
Antonette Bergmans, telefoon: 06 - 2272 1796

Amstelring Groep

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234